Fit

HET IS BIJNA ZO VER

35 kilometer. Als je het snel zegt lijkt het niks. Maar we hebben het hier over vijfendertig (35!) kilometer rennen als generale repetitie voor de marathon van Rotterdam. Drie weken voor de due date moet het gebeuren dus sta ik zondagochtend 22 maart om 07.00 uur op. Het weer is perfect voor een lange duurloop alleen de zin is ver te zoeken. Ik moet alle zeilen bijzetten om dit klusje te klaren. Maar ik laat mijn geen zin voor wat het is en ga gewoon. Just do it, zoiets.

Heel bewust kies ik er voor om die 35 km alleen te lopen. Na drie uren en 49 (negenenveertig!) minuten zit het erop. En heb ik het gewoon gedaan. Het markeert een moment tussen alle lange duurlopen en de marathon zelf. Het voelt wat gek, het meeste huiswerk is gedaan. Nu is het tijd voor taperen (trainingsintensiteit drastisch afbouwen), rusten en eten. En na deze 35 km weet ik absoluut zeker dat ik er klaar voor ben. Ik kijk uit naar mijn tweede marathon.

zcr

Runner’s World Dreamteam 2015 bij de Zandvoort Circuit Run

Een weekje later loop ik met het Runner’s World Dreamteam de Zandvoort Circuit Run in echt Hollands hondenweer. Binnen drie minuten ben ik doorweekt tot op mijn string maar geloof het of niet, ik heb heerlijk gelopen. Het parcours is afwisselend, eerst 4 km over het circuit, dan 4 km over het (smalle) strand en aansluitend 4 km door het dorp. Waar zelfs wat enthousiastelingen de lopers in de stromende regen staan aan te moedigen. De 12 km waren voorbij voordat ik er erg in had en ik finish in 1.07.

Marathon_Rdam

www.nnmarathonrotterdam.nl

Nu is het voorbereiden op de marathon zelf. Dat doe ik door het er vooral niet over te hebben en verder net te doen of ik gek ben. Over een ding maak ik me serieus zorgen en dat is de temperatuur op de dag zelf. Alle trainingen heb ik gedaan onder de 10 graden en nu lijkt het 12 april a.s. 18 graden te worden. Dat is voor mij een kleine ramp. Omdat ik slecht mijn warmte kwijt kan en bekend ben met serieuze zonnesteken is dit alles wat ik niet wil en niet gezond voor me is. Het zal me toch niet gebeuren dat ik moet uitvallen of mijn tempo zodanig moet aanpassen dat mijn marathon meer op snel wandelen gaat lijken? Dat al mijn “werk” voor niks is geweest? We zullen zien, ik kan hier helemaal niets aan veranderen.

A butterfly can swipe it’s wings and everything will be different, zoiets.

Liefs, Esther

___

Esther, een enorm enthousiaste, energieke ongeveertiger die zich op eigen-wijze door het leven beweegt. Houdt er een gezonde levensstijl op na maar is ook niet vies van een avondje doorzakken. Newyorkcitytripper, geeft yogales en loopt hard – maakt deel uit van het Runner’s world Dreamteam – en is op weg naar haar tweede marathon.
Also on Facebook – Twitter – Pinterest – Instagram

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter