Fit / Food

FRISSE LENTE SALADE MET POMPOEN

Het is lente en eindelijk voelt dat ook zo! Heerlijk dat zonnetje. Op zulke dagen heb ik veel meer trek in ‘koud’ eten. Hier een receptje voor een lekkere salade met pompoen & geitenkaas. Ideaal voor als je nog moet gaan sporten want het is een lekker licht maaltje!

Ingrediënten voor 1 salade:
40 gram rucola sla melange
200 gram pompoen stukjes
60 gram zoete winterpeen
100 gram komkommer
50 gram cherry tomaatjes
75 gram rode paprika
55 gram ( 3 plakjes geitenkaas ) ik heb gekozen voor de variant van albert heijn met honing. Maar zonder honing kan natuurlijk ook!
Snufje peper
5 gram pompoenpitten
Scheutje witte wijn azijn

Bereidingswijze:
Gebruik een diep bord en leg het halve zakje rucola sla melange erin. Zet een pannetje met water op voor de pompoenstukjes. Als het water kookt kunnen ze er 10 minuten in. Snijd de cherry tomaatjes, komkommer en zoete winterpeen in kleine stukjes en leg dit boven op de sla. Snijd de paprika in stroken en leg deze op de rest. Als de pompoenstukjes hebben gekookt giet je ze af en wok je ze 5 minuten op hoog vuur. Laat ze heel eventjes afkoelen als ze klaar zijn. Leg ze bovenop de salade en brokkel de plakken geitenkaas erover. Verdeel wat pompoenpitten over het bord en wat witte wijn azijn/ peper naar smaak en smullen maar!

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik ben er dol op!

Liefs Merel

image_00003

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter