Fit / Food

KABELJAUW UIT DE OVEN MET SPINAZIE

Als Snel Fitters zijn wij gek op licht verteerbaar krachtvoer. Dit gerecht is er een van. Heel erg gezond en fijn verteerbaar, ideaal voor de sporters onder ons.

Enjoy! Liefs Bo

Benodigdheden (2 pers):
Kabeljauw 1 groot stuk of 2 kleinere
3 stengels bosui
450 gr spinazie
3 tomaatjes
kokosmelk/creme
zilvervliesrijst met quinoa
2 el pijnboompitten
zout en peper
1 tl citroengras uit potje van Go Tan
1 teentje knoflook
1 el Patak van Karma, Indiase kruidenpasta

IMG_4779

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 gr. en zet een pan water op het vuur met daarin de rijst. Kook zoals aangegeven op de verpakking. Neem een platte ovenschaal en vet de bodem in met olijfolie. Leg hierop de kabeljauw. Pers de knoflook uit in een kommetje, doe er 1 tl olijfolie door en de tl citroengras, meng het en besmeer de vis ermee. Leg daarover verspreid de gesneden tomaatjes en bosui. Doe er naar smaak eventueel nog wat geperste knoflook overheen. Stop de vis in de warme oven en laat ong 20 min staan.
Verhit een pan en bak hierin de pijnboompitten kort. Leg ze apart. Doe in dezelfde pan een scheutje olijfolie en leg de spinazie erin. Als deze goed slap is giet je het vocht af en doe je er de kokosmelk doorheen. Nog even aanbakken en serveer met de pijnboompitten erover.

IMG_4777

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter