Fit

ESTHER START VOOR HET STARTLINT, ZIJ WEER WEL

De marathon van Rotterdam komt steeds dichterbij! Het blijft een beetje puzzelen om de lange duurlopen een plek te geven. Niet te kort op elkaar i.v.m. de nodige hersteltijd maar mijn agenda zit zo vol met leuke dingen dat ik ze toch ergens kwijt moet. Tussen mijn skivakantie en trip naar New York zitten 10 dagen (nee, ik klaag niet). In die 10 dagen loop ik 1 x 10 km, 1 x 25 km, 1 x 30 km en een halve marathon. De 25 km loop ik alleen en in de stromende regen. Het helpt dat ik mijn play-list vol heb gezet met nieuwe muziek en dat ik een nieuwe route loop. De 30 km loop ik samen met vriendin Femke. Als de kids op woensdagochtend naar school zijn gaan wij rennen. Na 30,4 kilometer zijn we precies op tijd terug op het schoolplein. Het blijft de rest van de dag een maf idee dat we onder schooltijd 30 km hebben gelopen, vooral omdat ik daarna eigenlijk best fit ben.

schoenThe limited release – Rotterdam fresh foam zante (zie je de de skyline van R’dam?)

De City Pier City loop in Den Haag met het Runner’s World Dreamteam is één groot feest. Het went snel hoor, gouden polsbandjes! We mogen ons omkleden in de tent van de subtoppers en hebben zelfs een dixi voor onszelf. Goed, een dixi blijft een dixi en net zo goor als altijd maar als ik naar de lange rijen voor de toiletten op het Malieveld kijk ben ik er blij mee. Maar het mooiste moet nog komen. We worden nl onder begeleiding, samen met de (sub)toppers, naar het startvak gedirigeerd. En dat betekent dat we helemaal vooraan starten. Zo vooraan dat we nog voor het startlint (maar uiteraard achter de tijdsregistratie-mat) worden neergezet. Bizar. Daar staan we dan tussen alle snelle lopers die in opperste concentratie met hun warming-up bezig zijn. Wij kijken onze ogen uit en vermaken ons vooral met het nemen van selfies voor het startlint. Maar als de start dichterbij komt word ik toch wat nerveus. Want als ik hier blijf staan dan word ik òf onder de voet gelopen òf ik beperk de “echte” lopers in hun race en dat kan niet de bedoeling zijn. Samen met Dreamteamer Eveline vinden we een plekje waar we even veilig kunnen wachten. Ik twijfel tussen wachten op de pacers of achter de snelle jongens aan rennen en besluit het laatste te doen. Ai ai ai, dat heb ik geweten. Want de (sub)toppers gaan zo snel, die kan ik lang niet bijhouden. Dus loop ik, tot de eerste startgolf is geweest en voor mijn gevoel een eeuwigheid, alleen over het parcours. Het publiek roept dingen als “voortaan op tijd komen” en “je moet die kant op” maar moedigt me vooral keihard aan. Er komt zelfs een politiemotor naast me rijden om polshoogte te nemen. Het is een leuke ervaring maar ik voel me vooral erg opgelaten en ben maar wat blij als ik op een gegeven moment anoniem op kan gaan in de race. Ik loop lekker en na 21,1 km kom ik binnen in 1,56 en daar ben ik super blij mee.

cpcWat een weertje in Den Haag!

In New York City ren ik niet (nou ja, nauwelijks), na al die kilometers is dit voor mij een “rustweek”. Dat ik elke dag meer dan 10 km wandel negeren we maar even. Newyorkcitytripper Daphne rent wel en doet mee aan de enige echte officiële halve marathon van New York City. Respect, want ze loopt met jetlag en na amper drie uurtjes slapen 21,1 km in 2.01! Als ik terug kom van de reis staat er een grote doos van New Balance voor me klaar. Met daarin korte broekjes, hemdjes, een shirtje, jasje en als klap op de vuurpijl de limited release van de Rotterdam fresh foam zante. Echt heel erg gaaf! Ik ga snel de spullen uitproberen want hieruit ga ik mijn setje voor de marathon samenstellen. Nu eerst heel erg zin maken voor de langste oefenloop, 35 km maar liefst!

achterNewyorkcitytripper Daphne liep op 15 maart de enige echte halve van New York City

Volgende week zondag loop ik mee met de Zandvoort Circuit Run. Misschien zie ik jullie daar wel?

Liefs Esther.

___

Esther, een enorm enthousiaste, energieke ongeveertiger die zich op eigen-wijze door het leven beweegt. Houdt er een gezonde levensstijl op na maar is ook niet vies van een avondje doorzakken. Newyorkcitytripper, geeft yogales en loopt hard – maakt deel uit van het Runner’s world Dreamteam – en is op weg naar haar tweede marathon.
Also on FacebookTwitter Pinterest Instagram

logo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter