Food

COMMERCIËLE SUPERMARKT LOKKERTJES

Er ligt veel voeding in de supermarkt met kreten als ‘vetvrij’ , ‘caloriearm’ en ‘100% natuurlijk’ . Vaak geloven we deze kreten blindelings en het product verdwijnt regelrecht in onze kar omdat we niet beter weten. Helaas klopt er weinig van die kreten, daarom geef ik je 5 tips om deze fakers te herkennen.

ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS /  SUIKERVRIJ

Zoetigheid waarop een suikervrijclaim staat is altijd verdacht. Vaak is dit product gezoet met het suiker uit fruit, altijd beter dan gewoon suiker maar vaak wel vol lege calorieën en arm aan goede vezels, eiwitten, vitamines en mineralen.

GLUTENVRIJ

Als je hype gevoelig bent spreekt de glutenvrij kreet op een verpakking je waarschijnlijk snel aan. Helaas betekent glutenvrij niet meteen gezond. Tenzij je kind coeliakie of glutenintolerant is zou ik niet snel hiervoor kiezen. Er is een kans dat deze variant meer slechte vetten bevat en minder vezels.

PUUR NATUUR / 100% NATUURLIJK / VAN NATURE

Als een product gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, kan het nog steeds vol verzadigd vet of suikers zitten (want vet en suikers zijn ook natuurlijk). Een ‘natuurlijke’ muffin is meestal dus net zo vet, suiker- en calorierijk als een ‘gewone’ muffin. De fabrikant mag de term van nature al gebruiken als er maar een paar ingrediënten natuurlijk zijn.

75% FRUITSAP

Het woord fruit zorgt in deze zin weer op onterechte gezonde associaties. Van deze 75% blijft altijd nog 25% over aan andere ingrediënten, vaak zijn dit suikers, zoetstoffen of sap uit concentraat.

0% VET / VETVRIJ / VETARM

Dat klinkt erg gezond alleen wordt het vet vaak gecompenseerd met andere boosdoeners. Vetvrije producten worden vaak opgeleukt met veel suiker om er toch een goede smaak aan te geven. Zo kan het vetvrije product meer calorieën bevatten dan de ‘normale’ variant.

Stop deze 5 maar in je zak op weg naar de supermarkt!

Liefs Bo

 

Bron: gezond eten magazine

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter