Food

DE HAPJES VAN SONYA

Van huis uit ben ik een echte lekkerbek. Mijn roots; mijn moeder is Indisch en mijn vader was half Nederlands en half Surinaams, best of both worlds… 😀
Vandaar mijn voorliefde voor de Aziatische en ook Caribische keuken. Kokkerellen is mijn grootste hobby en ik probeer nog weleens iets uit gewoon zonder recept…

Deze keer dus van mij geen spannende verhalen over styling en make up maar 3 recepten voor overheerlijke hapjes! Enjoy!

BLINI’S MET LUXE TOPPING

2

Ingrediënten:
90 g bloem
½ eetlepel droge gist
125 ml melk
25 ml slagroom
1 ei
20 g gesmolten boter voor het bakken

Meng in een kom de bloem met de gist en een snufje zout. Verwarm de melk met de slagroom in een pan of in de magnetron tot het mengsel lauw is. Splits het ei. Klop in een kom de dooier met het lauwe melk-roommengsel. Klop er met een garde geleidelijk het bloemmengsel door tot je een glad beslag hebt. Laat het beslag 1 uur rusten.Klop wanneer het beslag gerezen is het eiwit tot stijve pieken en spatel het losjes door het beslag.

Vet een blinipan licht in met boter en verhit de pan. Giet er een laagje beslag in van ongeveer 1 cm dik. Bak ca. 2 minuten op matig vuur. Bak de andere kant nog 1 minuut. De blini’s moeten goudbruin zijn. Stapel de gebakken blini’s op elkaar en dek ze af met een theedoek om ze warm te houden. Of zet ze in een oven op 100 °C.

Er bovenop; Roomkaas light, gestoomde zalm en zalmkaviaar en wat grove peper

GREENSHELLMUSSELS

3

Benodigdheden per mossel:

Dunne plakjes Spaanse peper
Lente ui fijn gesneden
Drubbel sesamolie
Druppel gembersiroop
Druppel oestersaus

Kook de mosselen zoals aangegeven op de verpakking of zoals de visboer je uitlegt en besprenkel deze daarna met bovenstaande ingrediënten.

HORS-D’OEUVRES VAN KIPGEHAKT, NOORSE GARNAAL EN BLADERDEEG

4

Ingrediënten:

Kipgehakt
Noorse garnaal
Bladerdeeg
Sweet chilisaus en/of Hoisin saus

Snij rondjes van de plakjes bladerdeeg (uit het vriesvak van de supermarkt), maak balletjes van het kipgehakt en vouw de rondjes deeg eromheen.
Druk er een Noorse garnaal in en stoom ze in een vergiet. Sausjes erbij serveren en klaar!!

YUMMY!!! X SONYA

De meest kleurrijke visagiste van Nederland, Sonya Bloemhard, schrijft regelmatig als gastblogger voor Snel Fit. Zij houdt je op de hoogte van de laatste fashion events waar zij als visagiste en styliste bij betrokken was. www.kleurvansonya.nl

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

4 Reacties

  • Antwoord Joyce 27.02.2015 bij 08:16

    Mmmm….ik hoop dat het net zo simpel te maken is als het lijkt. Ziet er heerlijk uit. Denk dat ik de blini’s ga maken en de hors-doeuvres. Nog effe genieten voor de detox maandag.

    • Antwoord Joyce 27.02.2015 bij 08:17

      Is een Blinipan net zoiets als een poffertjespan?

      • Antwoord Sonya Bloemhard 03.03.2015 bij 21:08

        Hey Joyce, je kan al bakken in een gewone bakpan want het deeg is best stevig. Maar in een poffertjespan heb je wel mooie gelijke maat blini’s… Veel succes en groetjes,
        Sonya Bloemhard

  • Antwoord Sonya Bloemhard 03.03.2015 bij 21:17

    Hey Joyce, een poffertjes pan kan prima! Dan zij de blini’s netjes even groot.
    Veel succes ermee!
    Groetjes Sonya

  • Laat een reactie achter