Fit

REANIMATIE OP JE NETVLIES

Afgelopen zondag rende ik de Groet uit Schoorl loop, zoals je al kunt raden, in Schoorl. Vorig jaar was dit mijn eerste 10 km run die ik afsloot met een blessure van ruim 2 maanden. Wat een afknapper was dat! Deze keer een PR van 55 min en geen blessure! Ik was in de zevende hemel met deze tijd en wat waren die laatste km’s zwaar! Maar ik heb het gered en juichend over de finish gerend gezond en wel. Nog niet eerder heb ik tijdens een run zoveel hulpdiensten voorbij zien en horen komen. Er lag iemand in foetus houding langs de kant en er werden er later nog twee gereanimeerd. Wat een ellende! Dat zoiets gebeurd, om wat voor reden dan ook, is gewoon vreselijk.

HARDLOOPDREMPEL

De drempel om te starten met hardlopen is steeds lager te komen liggen. Hardlopen is hot. punt. We zien het aan de steeds groter wordende groepen die we les geven. Maar na zondag werd het me opeens nog meer duidelijk dat ik en mijn collega Denise best ook wat verantwoordelijkheden hebben tegenover onze Snel Fit runners tijdens een les. Ik ben daarom meteen opzoek gegaan naar een passende EHBO cursus en heb me aangemeld. Stel je voor…. dacht ik alleen maar.

RENNEN MET EEN AED IN JE RUGZAK

Helaas zijn we niet uitgerust met een AED apparaat maar hoop ik met deze cursus hulp te kunnen bieden mocht dit ooit nodig zijn. Hoe werkt dat eigenlijk? Geef je mond op mond op een pop? Of doe je dat bij elkaar? En anders maar hopen op een knappe instructeur 😉

Liefs Bo

Foto: Flickr – Groet uit Schoorl 2015

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter