Fit / Food

GRØD, KANT EN KLARE PAP

GRØD (spreek uit met je beste Deense accent als ‘groet’) betekent PAP. Begin dit jaar kreeg deze kant en klare havermout pap zijn introductie bij mijn favo supermarkt Organic. Ik wilde ze dus meteen ‘testen’.

ØØRSPRØNG

 In het najaar van 2011 opende ’s werelds eerste grødbar in Nørrebro, Denemarken. Het motto: ‘I wanted to take something traditional and make it modern’. Het doel: het concept van de pap te herdefiniëren en de wereld laten zien dat pap lekker, gezond, voedzaam en goedkoop kan zijn.

IMG_4204

ALL GØØD

Het mooie aan dit product is dat het bio, glutenvrij, lekker, lactosevrij, smaakvol, vullend en makkelijk is. Het deed me denken aan de bamisoepjes die ik vroeger wel is at. Ken je die ook? Water erbij, even laten intrekken, kruiden en olie erbij en eten maar. Zo simpel is het bij deze pap dus ook, water erbij en roeren, even wachten, de inhoud uit de deksel erbij, roeren en smullen maar. Je begrijpt hopelijk wel dat deze pap 100x gezonder is dan die chemische bamisoep.

IMG_4203

RØØD EN GRØEN

ROOD, HAVER-GERSTPAP. Biologisch en lactosevrij. Ingrediënten: haver, moerbeien,  amandelmeel, gerst, zout, gevriesdroogde zwarte bessen. Topping: hazelnoten, rietsuiker, gevriesdroogde frambozen.

GROEN, HAVER-QUINOA PAP. Biologisch en glutenvrij. Ingrediënten: haver, moerbeien, quinoa vlokken, kokos, zout, gevriesdroogde zwarte bessen. Topping: moerbeien, cacao nibs, gevriesdroogde frambozen.

Beide zijn te koop voor € 2,99 per stuk bij Organic

MIJN SMAAK

Je kan mij elke ochtend wakker maken voor havermout. Ik maak ook de leukste creaties, waarvan 9 van de 10 keer aangemaakt met amandelmelk. Er gaan altijd wat superfoods door en meestal vers fruit. Ik was dus ook een beetje sceptisch vooraf ik ging proeven maar…. ze zijn echt lekker!! En Dex heeft ze ook goed gekeurd. Het is een mooie toevoeging aan je ontbijtlijstje en ideaal op ochtenden wanneer je niet veel tijd hebt om je ontbijt voor te bereiden.

Wil jij deze 2  mooie producten winnen? Laat dan een berichtje achter onder deze blog met daarin wat jij het liefst in je pap doet. Ik maak maandag de winnaar bekend.

Liefs Bo

IMG_4213

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

10 Reacties

 • Antwoord GroedNL 06.02.2015 bij 06:29

  Love it dames, dank jullie wel!

  Veel liefs!

 • Antwoord Kati 06.02.2015 bij 07:28

  Ik hou van havermout en ben er met opgegrooid. Mijn Oma uit Duitsland eet haar heele leven al zelf gemaakte Bircher Müsli, een traditioneel Swiss ontbijt. Mijn lievlings Bircher wordt traditioneel gemaakt uit:
  havermout (fijn en grof gemixt)
  melk ( vers van de boerderij)
  appelsap ( van Omas appelboom in de tuin en vers geperst. Heb een allergie tegen appels maar deze kon ik altijd eten)
  zitroenensap
  Honig
  Vers Appel
  Natuur of Grieksjoghurt
  Gedrogde fruiten
  Rozijnen
  Hazelnoten
  Vers fruiten (van de seizoen)

  Belangrijk is dat de havermout met melk, citroensap en appelsap en de appel al in de avond worden gemixt en in de koelkast de nacht blijven.
  smorgens dan Snel de joghurt over , honing, handvoll gedrogde fruiten, noten,rozijnen en de verse fruiten van de seizoen erin ( 2 soorten, niet te veel).

  Het is een overheerlijk , gezond recept waar je uren later nog vol zit .

  Guten Appetit !
  Danke für das Rezept Oma und viele Grüße nach Deutschland

 • Antwoord Madelon 06.02.2015 bij 08:32

  Ik test dit graag een keertje uit! 🙂

 • Antwoord Joyce 06.02.2015 bij 09:14

  Ik ben echt benieuwd!!! Ik ga het zeker proberen. Regelmatig eet ik havermout met amandel- of kokosmelk met een scheutje slagroom om het lekker romig te maken. Ik ben echt een zoetekauw en om het te zoeten doe ik er nog een handje rozijnen in. Heerlijk!!!

  Groetjes Joyce

 • Antwoord Elsbeth 06.02.2015 bij 10:37

  Dit lijkt mij een superproduct! Sinds kort eet ik geen lactose meer (voel mij zo veel beter nu!) en af en toe is het nog even zoeken naar kant en klare producten die gezond en lactose vrij zijn. Omdat ik elke dag ontbijt met havermout (met kokosmelk of amandelmelk, fruit of geraspte wortel en wat zaadjes & pitjes), lijkt mij dit een heerlijke en makkelijke oplossing voor die ochtenden met haast! Ik ben vooral erg benieuwd naar de haver-quinoa pap!

  • Antwoord Bo Birekoven 09.02.2015 bij 18:14

   Gefeliciteerd Elsbeth! Je hebt gewonnen! Stuur je ons even een email met je gegevens zodat we ze naar je op kunnen sturen? Gr Bo

 • Antwoord Cynthia 06.02.2015 bij 10:56

  Nomnom!
  Helaas moeten stoppen met foodcoahing wegens vitamientjes tekort door coeliakie, maar zo’n lekker glutenvrij papje is altijd welkom! 🙂

  Liefs.

 • Antwoord Rowan 17.02.2015 bij 18:33

  Wat een super winactie!! Havermout is hip and happening! Een havermout ontbijt is een goed begin van de dag, het vult goed en geeft je veel energie. Of wat dacht je van zo’n beker als lunch? ook ideaal! Wat ook een super fijn voordeel is, is dat de hoeveelheden nu al perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat kan namelijk nog wel eens lastig zijn, maar daar hoef je je nu niet meer druk om te maken… Heb je weer meer tijd om uit te slapen of te shoppen hahaha! Ik zou trouwens ook eens willen proberen om ipv gekookt water gewoon gekookte melk te gebruiken, ik denk persoonlijk dat dit NOG lekkerder is?! Ik hoop dus erg dat ik dit win zodat ik dat kan uitproberen! Fingers crossed…

 • Antwoord Tara 07.03.2015 bij 15:32

  Hey, kan je nog z’n actie doen met deze pap?
  Ik eet dit een paar dagen en het is heel lekker ik doe dit om gezond te gaan leven en eten ik neem het soms ook mee en daarmee lunch ik dan. Please!!

 • Antwoord Tara 07.03.2015 bij 15:33

  Oja mijn zus moet glutenvrij eten dus het is ook voor haar

 • Laat een reactie achter