Fit

DE MAAND VAN ESTHER VAN HET RUNNER’S WORLD DREAMTEAM

Om 09.30 uur geef ik nog helemaal “zen” een yogales en om 12.00 uur ben ik bloednerveus. Ik ben onderweg naar de start van de halve marathon van Egmond en we hebben de wind pal tegen. Windkracht 8! Terwijl ik fiets vraag ik me af waar ik eigenlijk allemaal mee bezig ben. Zo leuk is dit niet. En vraag ik me (niet voor het eerst) ernstig af of ik het eigenlijk wel kan, zo’n eind rennen. Zo fit ben ik (nog) niet en dan die wind … Maar hé, hier wordt mentaliteit geboren en natuurlijk ga ik van start.

1

Ik laat mijn ego varen en kies ervoor om de halve van Egmond als een training te benaderen. Het wordt een lange langzame duurloop waarbij mijn hartslag niet hoger komt dan 150. Het is voor mij belangrijk om mijn basisuithoudingsvermogen te verhogen en dat doe ik door te lopen in de lagere hartslagzones. Daarbij ben ik nog niet helemaal hersteld van een kuitblessure en heb ik nog weinig lange afstanden in de benen. Eenmaal onderweg verdwijnen de zenuwen en geniet ik volop. Ja, het waait heel hard maar het valt me eigenlijk nog mee. Het is relaxed om niet zo “hard” te lopen en ik vermaak mezelf met het spotten van bekenden langs de kant. Ook ben ik druk met mijn horloge, heuvel op is zomaar 10 hartslagen hoger en dat moet ik meteen herstellen. Ik finish in 2.24 en ben hartstikke tevreden. Niet zozeer met mijn tijd maar met het behalen van mijn doelstelling.

2

Voorafgaand aan Egmond breng ik nog een bezoekje aan Runnersworld Alkmaar. Mijn schoenen lijken niet stabiel genoeg voor mijn rechtervoet en met behulp van Paul Jan zoeken we naar mogelijkheden om iets meer stabiliteit te creëren. Na heel wat heen en weer rennen besluiten we andere zooltjes in mijn schoenen te doen en schaf ik een paar compressiekousen aan. En het lijkt te werken want na Egmond heb ik nergens last van.
Ondertussen krijgt Newyorkcitytripper Daphne ook leuk nieuws “congratulations, you’ve been selected for the 2015 United Airlines NYC Half” leest ze in haar mail. Na de hele marathon, een halve marathon in Queens en flink wat voor de fun loopjes in New York City kan Daphne straks ook DE halve op haar New York running CV zetten. Hoe cool is dat?

3

En dan staat alweer het volgende evenement met het Runner’s World Dreamteam op het programma. Op 24 januari geeft het KNMI code oranje af, het is glad door sneeuw en ijzel. Er rijdt geen trein. En deze dame moet naar België voor een halve marathon. We gaan toch, rijden lekker door en de eerste sneeuw zien we pas als we de grens over zijn. In de kleedkamer wordt ons vol ongeloof gevraagd “dus jullie komen helemaal uit Nederland om hier een halve marathon te lopen?”. Als ik bevestigend antwoord kan ik nog net inslikken dat ik deze zelf ook niet had bedacht. We zijn bij de Powerplus natuurloop van Lier. Het parcours vind ik wat saai maar de sfeer is goed en alle lof voor de organisatie want zij hebben er voor gezorgd dat het glibberen en glijden tot een minimum beperkt blijft. Ik loop lekker, dit x niet op hartslag maar op gevoel. Maar wat me nog nooit eerder is gebeurd ervaar ik nu wel. Rond de 12 km krijg ik trek. Ik probeer mezelf af te leiden door te zeggen dat het echt niet kan, ik heb genoeg gegeten en dit gevoel zal snel verdwijnen. Not. Rond de 16 km stoppen de ladies die al een tijd voor me lopen voor een drink/eet pauze. Ik zie gelletjes en druivensuiker voorbij komen en kan niet anders dan zeggen dat ik niets bij me heb. Van een sympathieke dame krijg ik 4 druivensuikers in mijn hand gedrukt. En oh wat ben ik er blij mee! Ik heb ze in no time op en voordat ik het weet loop ik weer lekker. Dit gaat mij niet weer gebeuren, lesson learned. Bij de finish word ik door de speaker onthaald “Esther van het Runner’s World Dreamteam” en krijg ik direct een camera op me gericht en word ik geïnterviewd. Niks niet even lekker douchen, omkleden en een make-upje en een beetje leuk “op beeld”. Alles went zullen we maar zeggen. Als ik na een lange dag thuis kom ligt er een pakje voor me klaar. New Balance heeft nieuwe loopschoenen opgestuurd. Is dat leuk of niet?

4

En nu? Meters maken! Minimaal drie maar bij voorkeur vier x trainen in de week en in het weekend loop ik een duurloop van toch wel een kilometer of 20. 8 februari staat de halve marathon van Groet uit Schoorl op de planning. Het eerstvolgende Runner’s World Dreamteam evenement is 15 februari in Spijkenisse, daar gaan we een “road2rotterdam“-traningsloop van 25 km doen. Waarover een volgende x meer!

Liefs Esther

Esther, een enorm enthousiaste, energieke ongeveertiger die zich op eigen-wijze door het leven beweegt. Houdt er een gezonde levensstijl op na maar is ook niet vies van een avondje doorzakken. Newyorkcitytripper, geeft yogales en loopt hard – maakt deel uit van het Runner’s world Dreamteam – en is op weg naar haar tweede marathon.
Also on FacebookTwitterPinterestInstagram

logo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter