Fit / Food

BEREIK JE DOEL

Een motiverend praatje op z’n tijd werkt voor mij altijd erg goed. Vaak heb ik het hier in een blog over een bepaald eet patroon wat je je eigen kan maken, een soort doel voor jezelf om te behalen. Maar hoe bereik je nou eigenlijk zo’n doel? Hierbij een paar tips die jou op weg kunnen helpen.

BEPAAL JE DOEL EN OMSCHRIJF HET CONCREET

Bedenk eerst wat je doel precies is. Bijvoorbeeld meer sporten, eindelijk eens die 10 km rennen of gezonder eten. Beschrijf vervolgens precies wat je met dit doel bedoelt. Aan welke voorwaarden moet het voldoen en hoe ga je het aanpakken. Het moet natuurlijk wel reëel en haalbaar zijn, wees eerlijk tegen jezelf. Je kunt beter eerst met kleine doelen beginnen dan in een keer een groot doel voor jezelf stellen. Zo raak je niet gedemotiveerd en zul je sneller succes behalen.

BRENG JE DOEL TOT LEVEN

Zodra je er helemaal uit bent wat je doel is kan je het je gaan visualiseren. Dagdroom erover en wees bewust wat voor goed gevoel het je geeft als je dit doel zou bereiken. Maak eventueel een moodboard en hang die in huis zodat je visueel geprikkeld blijft.

VERTROUW IN JEZELF

Geloven in jezelf en erop vertrouwen dat je slaagt verhoogt de kans op succes. Denk optimistisch en positief. Je kunt beter denken ‘ik kan het! ik doe het!’ dan ‘het lukt met toch niet’.

WERK SAMEN

Alleen een doel behalen is vrij saai. Probeer andere deel uit te maken van jouw proces. Vertel je verhaal en vraag of andere je hierbij willen helpen. Of je gaat samen een doel aan, wel zo leuk om elkaar te motiveren.

ZOEK EEN INSPIRATIEBRON

Om super gemotiveerd te blijven kan je opzoek gaan naar iemand die jou inspireert. Zo kom je erachter waarom die ander zo succesvol is, wat zijn kwaliteiten zijn en welke kennis, kwaliteit en vaardigheden hij/zij bezit.

DOEL BEREIKT? BLIJF GEMOTIVEERD!

Natuurlijk moet elke overwinning gevierd worden, doe dit dus ook als je je doel bereikt hebt. Ook is dit fijn voor je zelfvertrouwen. Houd daarna je doel wat je behaalt hebt vast of zet een nieuw doel.

BLIJF FLEXIBEL

Natuurlijk is het fijn dat je je doel bereikt hebt en kan je mega trots op jezelf zijn, maar blijf wel realistisch. Altijd streng voor jezelf zijn is niet heel erg leuk/gezond en is ook niet wat ik wil uitdragen. Wees lief en goed voor jezelf maar weet wel wat goed voor je is. Af en toe is lekker gek doen is zo bevrijdend!

TSJAKKA!!

Liefs Bo

 

Bron: Albert Sonnevelt

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter