Food

8 PRODUCTEN OM TE VERVANGEN IN JE VOORRAADKAST

´Wat er niet in je voorraad ligt kan je ook niet pakken´ zo denk ik altijd maar, net als ´ga geen boodschappen doen als je trek hebt´.  Als je jezelf kent, kan je jouw valkuilen voorkomen door dit soort uitspraken te onthouden en ze je eigen te maken. Maar wat nou als we gewoon simpel een paar producten vervangen door een gezondere keuze?

8 VERVANGERS IN JOUW VOORRAADKAST

  1. Bak je nog steeds in boter? Probeer dan is op kokosvet (ook geurvrij verkrijgbaar) of olijfolie over te stappen, hierin zitten een hoop goede vetten wat beter is voor hart en bloedvaten.
  2.  Ruil die zak chips in voor popcorn, hierin zitten veel minder vetten en calorieën.
  3.  Gebruik je veel fruit en groenten uit blik/pot? Hierin zitten vaak veel toegevoegde suikers en zouten. Kies dan voor bevroren fruit, je kan dit tegenwoordig in alle supermarkten vinden in de vriezers.
  4. Wist je al dat snoep heel slecht voor je is 😉 Ik denk het wel, gewoon verbannen en zoetigheid als gedroogd of vers fruit in huis halen. Trakteer jezelf uiteraard zo af en toe wel met een lekker stuk (pure) chocola.
  5. Vervang veel zout door andere kruiden. Deze geven je eten een veel betere smaak en je zult daardoor het zout minder missen.
  6. Maak je veel pasta’s met roomsaus? Vervang deze saus dan een keer door kokosmelk of soya cuisine.
  7. Probeer je koekjes te laten liggen tussendoor en kies voor een rijstwafel met royaal beleg als humus, (geiten)kaas en lekker wat tomaat en komkommer.
  8. Gebruik je veel kant en klaar pastasauzen? Neem dan een pak passata di pomodoro (gezeefde tomaten) en een pakje bio mix van Beltane biomix. (verkrijgbaar bij organic en andere bio supermarkten)

Wees niet bang om eens wat nieuws uit te proberen en sta open voor nieuwe smaken. Alleen zo kom je verder in je zoektocht naar een nieuwe gezondere en bewuste levensstijl. Lukt het je maar niet om jouw knop om te zetten? Wellicht is mijn foodcoaching iets voor je? Klik hier voor meer info.

Liefs Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter