Fit

WELKOM ESTHER VAN HET ´RUNNER´S WORLD DREAMTEAM’

Speciaal voor Snel Fit zal Esther van het Runner´s world Dreamteam bloggen over haar avontuur. Uit 1185 aanmeldingen is zij, met nog 3 gelukkigen, uitgekozen en worden gevolgd in voorbereiding op de Rotterdam Marathon. Volg hier haar verhaal over de trainingen onder begeleiding van Rob Veer, haar goodies van de grote sponsor New Balance en exclusieve uitnodigingen naar sportieve uitjes.

STRIKE A POSE

“Je schouders iets meer naar links en je kin iets meer naar voren. Ja, zo ja. Stil blijven staan. Staar in de lens. Zet je rechterhand in je heup en kijk alsof je dit leuk vindt. Blijf op het kruis staan!”. Het is eind november en we zijn bij de aftrap van het Runner’s World Dreamteam 2015 dat zich gaat voorbereiden op de Marathon van Rotterdam. En deze Newyorkcitytripper staat daar zomaar tussen. Van top tot teen in het nieuw en op spiksplinter nieuwe loopschoenen want New Balance heeft ons meer dan verwend. Met een wat afgetrokken bekkie, dat dan weer wel. Een net overwonnen Salmonella vergiftiging zorgt voor een wat holle blik en overhangende oogleden. Laten we het erop houden dat ik “in het echt” alleen maar mee kan vallen …

foto 1

De foto’s worden gebruikt in het tijdschrift Runner’s World waarin je vanaf heden elke maand onze progressie kunt volgen. Want het Dreamteam wordt niet zomaar in New Balance dressing gehezen. De lezers volgen ons op onze “road to Rotterdam”. Gelukkig hoeven we dit niet alleen te doen. We hebben allemaal een op maat gemaakt trainingsschema gekregen van looptrainer Rob Veer, die ons individueel zal begeleiden. “Ons” zijn 2 mannen en 2 vrouwen die uit 1185 inzendingen zijn uitgekozen om samen het Runner’s World Dreamteam 2015 te vormen. Waarom wij, waarom ik? Geen idee. De ballotagecommissie hult zich hierover in stilzwijgen maar wie weet lezen we onze motivatie nog eens ergens terug?
Runner’s World heeft op onze “road to Rotterdam” een hoop verrassingen in petto waar ik nog lang niet alles van weet maar waarover ik je zeker zal bijpraten. We verlieten de aftrap van het Runner’s World Dreamteam 2015 al met een Vip-uitnodiging voor de Bruggenloop Rotterdam op zak. En zo kwam het dat ik me 7 december meldde bij de voordeur van Feyenoord om 15 km te rennen over 5 bruggen in Rotterdam waaronder de bekende Erasmusbrug en Van Brienenoordbrug. Het leuke aan deze loop is dat je start als het begint te schemeren en niet veel later in het donker loopt. De skyline van Rotterdam is geweldig en alle lopers dragen het lampje dat ze bij hun startnummer hebben ontvangen. Ondanks de harde wind en regen en nog niet super in vorm ben ik in 1.24,59 binnen. Blij mee en mijn glow-in-the-dark medaille is een mooi vertrekpunt voor het trainingsschema dat 10 december dan toch echt begint.

foto 2De Van Brienenoordbrug, de zwaarste van de 5 bruggen

Het schema ziet er (nu nog) relaxed uit. Drie vaste trainingen in de week en geen al te gekke afstanden. Dat is fijn want ik moet er even in komen, wennen aan mijn hartslagband en horloge, keurig alle trainingen afwerken en schriftelijk vastleggen wat ik heb gedaan. Niks niet geen zin, het is koud en nat of morgen is er weer een dag. En er even bij nadenken dat ik de avond voorafgaand aan een vroege duurloop wellicht beter niet 5 glazen wijn kan drinken. Maar alles voor het doel, weer een marathon! Want die eerste was zo gaaf, dat wil ik nog wel eens mee maken.

foto 3

Liefs Esther

Een enorm enthousiaste, energieke ongeveertiger die zich op eigen-wijze door het leven beweegt. Houdt er een gezonde levensstijl op na maar is ook niet vies van een avondje doorzakken. Newyorkcitytripper, geeft yogales en loopt hard – maakt deel uit van het Runner’s world Dreamteam – en is op weg naar haar tweede marathon.

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter