Food

CHAI LATTE UIT EIGEN KEUKEN

Onlangs ging ik met mijn Snel Fit mede Foodie Jenn een bakkie doen bij ECHT Alkmaar. Ik bestelde, zoals gewoonlijk, een cappuccino en Jenn een Chai Latte. Ok, ik als foodie hoor toch wel te weten wat dat is? Nou dus niet! Jenn… wat is dat?? En ze legde het me uit. Ik ben de dag erna naar mijn favo koffie/theewinkeltje González in Bergen gegaan en heb daar een mooi bio zwarte thee en Chai kruiden gekocht. Ik kon aan de slag!

foto 1

De roots van de chai latte liggen in India, Nepal, Tibet en Pakistan. Het woord chai’ betekent thee. Simpel gezegd is Chai latte zwarte thee met kruiden, specerijen en melk. Elke regio heeft zijn eigen receptuur voor chai-mix. Kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat en venkel worden toegevoegd om de chai die typische kruidige smaak te geven.

Alleen de naam al doet ons watertanden. Deze Indiase thee is kruidig, romig en verwarmend op koudere dagen. Door zijn stijgende populariteit verschijnt deze thee variant steeds meer in koffietentjes, cafés en winkels. Zo kreeg ik gister bij mijn nieuwe Linda zelfs een pakje meegestuurd van Nestle. Ik heb hem geprobeerd, nice try nestle…. not. Het hoofd ingrediënt is, je raadt het al, suiker! En wel 39,1 %, 21,7 % magere melkpoeder, glucosestroop (mooi woord voor suiker), plantaardige olie, 3% thee extract(!), lactose, stabilisatoren (E340, E452, E331) en natuurlijk aroma. De keuze is natuurlijk aan jou….

  • foto 5Ingrediënten:
  • zwarte thee (in een theezakje/thee-ei)
  • chai kruiden (in een theezakje/thee-ei)
  • bio melk (opgewarmd en opgeklopt)
  • gekookt water
  • honing

Kook het water en vul een glas voor ongeveer de helft, doe hierin de zwarte thee en de chai kruiden en laat ze een minuut of 5 trekken. Haal ze eruit en voeg de melk toe. Doe naar smaak de honing erbij en geniet van deze heerlijke thee!

X Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter