Fit / Food

E-NUMMERS EN ANDERE SYNTHETISCHE TROEP

Wij Hollanders zijn gek op pakjes, zakjes, maaltijden uit de magnetron met een beetje jus gemaakt van poeder. In al deze bewerkte voeding zitten stoffen die ons lichaam niet herkent, of even makkelijk gezegd ‘onnatuurlijke’ stoffen. Ik vraag me vaak af hoe je nou duidelijk kan maken wat synthetische stoffen met ons lijf doen. Van de week stond ik te tanken en kreeg opeens de ingeving. Mijn auto rijdt op benzine, als ik daar diesel in gooi dan stopt hij er vanzelf mee. Hij herkent dit niet en staakt. Nu is dit een wat drastische uitleg maar het wordt wel in een keer duidelijk.

Synthetische stoffen zijn stoffen die toegevoegd worden aan ons eten en niet natuurlijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veel E-stoffen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Deze stoffen zijn lichaamsvreemd, je lijf herkent ze niet en gaat in de aanval en vergeet even dat hij druk was met echt belangrijke dingen als voeden, beschermen, etc. Ons lijf herkent echt voedsel zoals alle onbewerkte en pure voeding. Met dit voedsel gaat het meteen aan de gang en voedt alle cellen in ons lijf met alle vitamines en mineralen.

Al met al hoop ik dat het zo een beetje duidelijk is geworden. En geloof me, je gaat heus niet de pijp uit van wat synthetische stoffen hoor, maar hopelijk word je wel iets bewuster. Geniet vooral!

X Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter