Fit

Ik MIS JE

Ik mis je. Mijn grote vriend, je laat me hijgen, zweten, je doet me soms pijn en af en toe is het een pure haat/liefdeverhouding. Maar damn, wat mis ik je. Mr Hardlopen. Ik voel zo’n onrust soms, omdat ik zo gewend was je in mijn leven te hebben. Je was mijn uitlaatklep, jij hielp me de dingen op een rijtje te zetten en te relativeren. Tuurlijk zijn er alternatieven voor jou, zoals zwemmen (nat), fietsen (stom), wandelen (helemaal saai) of erger nog, zwangerschapsyoga/zwemmen/puffen, etc. Er zijn vast legio vrouwen die mij niet begrijpen, moeders in spé die het heerlijk vinden zichzelf de rust te gunnen. Maar ik niet. Eigenlijk baal ik gewoon. En tuuuurlijk, ik krijg er zoveel voor terug straks, maar ik vind het jammer dat veel vrouwen mij niet begrijpen, dat ik het sporten zo enorm mis. Dus ik doorbreek dat taboe.

Zwanger zijn is voor mij niet een en al liefde. Ik vind het fantastisch dat er nu clubs zijn als Mom in Balance, die ook stimuleren te blijven sporten als je zwanger bent. Want in Nederland denkt men nog steeds dat dat niet goed is voor je ongeboren kindje. Dat wil niet zeggen dat ik hardlopen wil promoten, want ook ik ben daar 3 weken geleden mee gestopt. Omdat mijn lijf dat aangaf. Vandaag ga ik dus weer zwemmen. En wel meteen een kilometer, want dat hart moet even lekker pompen. En ik moet zeggen dat het schrijven van deze blog ook wel weer oplucht. Het zullen de hormonen wel zijn….

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter