Food

APPELROOSJES

De wintertijd geeft toch altijd een bepaalde sfeer en hierdoor heb ik best wel weer zin in oliebollen en appelflappen! Ik waande mezelf even in de feestsferen van de decembermaand en maakte een heerlijke variatie op appelflapjes.
Benodigdheden:

  • 1 appel
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 150 ml water

IMG_4490

Bereidingswijze:
Verwarm je over voor op 200 graden en leg de plakjes bladerdeeg uit elkaar en laat ze ontdooien.
Schil de appel en snijd de appel doormidden en daarna in hele dunne plakjes.
Kook het water met de suiker en als het kookt laat je de appel er een minuutje weken.
Snijd de plakjes bladerdeeg in 3 stroken en plak 2 stroken aan elkaar vast door ze een centimeter te laten overlappen en ga zo door tot alle stroken op zijn.
Haal de appeltjes uit de pan en leg ze een voor een over de lengte op een strook bladerdeeg en rol er een soort van roosje van.
Bak ze ongeveer 20 minuten af en eet smakelijk! Super leuk als traktatie of al nagerecht!
  IMG_4491Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife
print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter