Fit

KATRIN: RUNNING GURU #4

Katrin, 27 jaar, Duitse en woont sinds 2011 in Alkmaar. Sinds dag 1 support zij Snel Fit. Met haar grappige accentje moedigt ze de andere lopers graag aan. Een ‘bubbly personality’ kunnen we haar wel noemen. Voor haar werk bij MYLAPS, die je kent van de chip op je bibtag bij runs, reist zij heel Europa door.

Ik werk bij het bedrijf MYLAPS Sports timing als Sales Consultant en Account Manager. Wij zijn wereldwijd de grootste producent van transponder based tijdwaarnemingssystemen voor de sport. Onze systemen worden in de motorsport maar ook in de actieve sport zoals bij fiets-, schaats- en hardloopevenementen gebruikt. Heb je meegedaan aan de Boston of Chicago marathon, Damloop of de Alkmaar City run mee gelopen? Dan had je achter je startnummer of aan je voet een MYLAPS transponder waarmee jouw tijd is gemeten. Door mijn werk ben ik vaak in het veld, vooral op sportevenementen in het weekend. Mijn passie voor sport had ik al eerder maar nu vind ik het ontzettend leuk om hier bijna iedere dag mee bezig te zijn!

Naast sporten hou ik erg van muziek, dansen, reizen en genieten van het leven met alle gekheden. En natuurlijk ben ik gek van hardlopen.

EERSTE STAPJES

Met 10 maanden rende ik al los door het huis. Naast school heb ik altijd veel gesport, en dat was goed voor me want ik was (en ben) een heel druk kind. Heb atletiek gedaan, zat in een zwemvereniging, zat op gymnastiek en dansen. Best wel laat ontdekte ik mijn passie voor handbal. Ik speelde toen wel heel fantatiek in een vereniging, in het selectieteam. Toen ik klaar was met het gymnasium heb ik een ook sportstudie doen om ook meer theoretische en biochemische kennis te krijgen van sportsprocessen. Hardgelopen heb ik dus altijd maar niet voor het hardlopen zelf, meer als onderdeel van de sport die ik deed en om mijn conditie op te bouwen. Toen volgde op mijn 20e een paar blessures en ik heb bijn 2 jaren niet meer kunnen sporten. Dit was een erg zware periode voor mij, want sport was toch eigenlijk een heel belangrijk deel van mijn leven.

7 KG ER AF

In 2011 liep ik stage in Nederland bij het moederbedrijf van Saucony waar een paar collega’s in de pauze gingen hardlopen. Denise, toentertijd een collega, moedigde mij aan om mee te doen. Met 8 kg extra op mijn lijf, bijna 2 jaar zonder beweging, maar denkend nog steeds de getalenteerde sporter te zijn ging ik dus aan de slag. Dat viel even tegen. Dankzij Denise die mij steeds aanmoedigde en mijn eigen doorzettingsvermogen heb ik het rustig opgebouwd. En na 4 weken, best wel snel, zag ik resultaten, ik viel af, had weer wat conditie en begon er echt gelukkig van te worden buiten in de natuur te lopen en van de prachtige polders van Nederland en Alkmaar te genieten. Ambitieus als ik ben, wilde ik de 5 en 10 km wedstrijden nu lopen in een snelle tijd en ook de Damloop stond op mijn bucket list. Binnen 4 maanden heb ik dus van 0 naar de 16 km van de Dam tot Dam getraind. En 2 weken voor de wedstrijd gebeurde het: een overbelasting en ontsteking aan mijn knie. Een oude handballer kent geen pijn dacht ik, en ik rende tegen het advies van de fysio de Damloop met ontzettend veel pijn maar ook ontzettend veel plezier. Uitgelopen maar daarna kon ik 3 maanden geen stap doen zonder pijn. Dus dit was echt iets wat ik nu nooit meer zou doen! Typische beginnersfout van een hardloper en false ambition!

foto 2

SCHNELL FIT

Toen Denise het idee van Snel Fit had was ik heel enthousiast. Ik vond het destijds in de winter ook niet echt leuk de hele tijd alleen te lopen en wilde ook meemaken hoe mensen zoals ik een echte running fan worden en er energie en happiness van krijgen. Ik ben dus het eerste officiële Snel Fit lid en daar ben ik best een beetje trots op! Ik loop nu voor mijn gezondheid en omdat ik het leuk vind om te zien hoe snel je weer conditie opbouwt. Zo makkelijk, als ik op reis ben, pak ik mijn loopschoenen in, trek mijn Snel Fit shirt aan een loop vroeg ’s morgen even door de straten van Londen of Kopenhagen. Dit is vrijheid! Ik hou van korte en snelle afstanden, en de 5km wil ik wel nog een keer binnen 20 minuten kunnen lopen. Ook train ik nu voor de halve marathon van Egmond, alhoewel ikzelf meer een sprinter ben. Maar juist die uitdaging maakt het leuk om mijn doel te behalen. Hoop de 21 km binnen 1:45 te lopen.

SNEL FIT: MACH MIT!

X Kati

 

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Kati 23.10.2014 bij 11:52

    Ik ben niet druk ! Vrijheid van de Editor he 😀

  • Laat een reactie achter