Food

INDISCHE BOERENKOOL

Boerenkool kennen we van de aardappelen, worst en natuurlijk een kuiltje jus. Onze blogger Sonya Bloemhard verwent ons dit keer met een overheerlijke Indische variant met boerenkool. Totaal anders dan je hem gewend bent, lekker kruidig en met rijst. Wij kunnen niet anders zeggen dat hij magnifiek is! Je kan onderstaand vegetarisch bereiden maar ook met vlees. Aan jou de keuze. Enjoy!

foto 1

Ingrediënten 2/3 pers:

Indische Boerenkool:

  • 300 gr gerookte dobbelsteentjes spek (bij vega uiteraard niet)
  • 3 grote grof gesneden uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500gr Boerenkool
  • 1 eetlepel sambal Oelek
  • 3 tomaten
  • 2 kippenboullonblokjes (of vega/kruiden blokjes)
  • pandanrijst
  • komkommer

Bak eerst de spek op hoog vuur in eigen vet tot kaantjes, blijven omroeren.
Doe vervolgens de uien en knoflook erbij, blijven omroeren, beetje olijfolie en de sambal erbij.
Dan de boerenkool er doorheen roeren.
Tot slot de tomaten er doorheen snijden, een kopje water en de bouillonblokjes.
Deksel op de pan en vuur op laag 45 min. laten sudderen.
Serveer met witte pandanrijst en stukken gesneden komkommer

foto 5

Je kan dit gerecht ook serveren met extra vlees erbij.

Gewokte Beef:

  • Rode, groene en gele paprika grof gesneden
  • Rode ui in 4 gesneden
  • teen Knoflook
  • Beef reepjes
  • 3 el Oestersaus
  • 3 el Gembersiroop
  • 1 el Bami Trafassi van Faja Lobi

Even wokken in  kokosolie en klaar!

Eet zeer smakelijk!!

X Sonya

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter