Food

MIES’S HOMEMADE GRANOLA

Dit is iets wat je yoghurt of kwark altijd goed maakt. En het is ook nog eens heel erg makkelijk en leuk om te maken! Het fijne aan de zelfgemaakte granola is ook nog eens dat het in een afsluitbare pot, weken goed blijft! Zo heb je dagelijks een heerlijk ontbijt!  Ik ben super enthousiast over dit recept,  je kan eraan toevoegen wat je zelf lekker vindt en juist DAT maakt het zo leuk! Denk bijvoorbeeld aan zonnebloem- en/of pompoenpitten, lijnzaad, vers- of gedroogd fruit of stukjes chocola.
IMG_4483
Ingrediënten:
  • 250 gram havermout
  • 30 gram gepofte quinoa
  • 25 gram geraspte kokos
  • handje noten
  • handje goijbessen en rozijnen
  • scheutje water
  • 6 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • optioneel voor de zoete kauw rietsuiker of kokosbloesemsuiker

IMG_4469

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 175/180 graden. Zet een pannetje op het vuur en doe hierin een scheutje water, voeg de honing, kokosolie en evt. de suiker aan toe.
Meng alle ingrediënten zoals de havermout, quinoa, kokos, noten en de bessen met elkaar in een grote kom en voeg hier het honing mengsel aan toe als de suiker helemaal gesmolten is.
Meng het allemaal goed door elkaar en spreid het mengsel uit over een bakplaat belegd met bakpapier. Zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten, schep tussendoor het mengsel even een paar keer door omdat de buitenkantjes altijd harder gaan dan minden in. Om verbranden te voorkomen! Hou het goed in de gaten want het kan soms ineens heel erg snel gaan!Voeg de granola toe aan een beetje yoghurt of honing. Bewaar het in een pot die je kan afsluiten om het weken houdbaar te houden.
Eet smakelijk! X Mies
IMG_4477
print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter