Fit

CHICAGO MARATHON, DAPHNE DID IT!

Afgelopen weekend was het zo ver, de Chicago marathon. Daphne, van Newyorkcitytrippers, liep mee en vertelt er in deze blog alles over.

WORLD MARATHON MAJORS

En dat was nummer 4! De derde uit het rijtje World Marathon Majors. Zondag tijdcens het lopen dacht ik meerdere malen “NOOOOIT meer!”. Maar zojuist betrapte ik mezelf erop dat ik zat na te denken hoe ik het de volgende keer zou gaan aanpakken. Dus nummer 5 zal er ook wel komen. Maar niet volgend jaar. Want dat heb ik (in een vlaag van verstandsverbijstering) beloofd aan het thuisfront. De schade na gisteren valt mee. Ietwat pijnlijke bovenbeenspieren en stijvige kuiten maar ik hoef straks niet achteruit de trap af. En ik heb een zwaar beledigde teen. Ik vermoed dat daar de nagel weer af gaat vallen, die er eigenlijk net pas weer helemaal op zat. Jammer maar helaas! 20_723251-1013-0023
EUFORIE

Chicago is super. Wat een geweldige stad. Wat een fantastische marathon, deze zit zeker in mijn categorie ‘gaafste ooit’! Maar dan wel op een gedeelde eerste plaats met NY. Gaaf parcours en heel veel mensen langs de kant. Rijendik en bijna langs het hele parcours. Die je vooruit schreeuwen en je aanmoedigen met de meest originele teksten “run like you just stole something”, “run, I just farted” (farten = scheet laten), ‘toenails are so overrated”, “you know why your feet hurt? Because you kick ass so much!”. De omstandigheden waren ideaal. Precies genoeg zon en schaduw en een prima temperatuurtje. Berlijn en Rotterdam waren ook erg leuk maar de euforie na die eerste marathon heb ik nooit meer gevoeld. Geweldig was dat. Wekenlang erna liep ik nog  te zweven en waande ik me Wonderwoman!

GRIJP DIE LANTAARNPAAL

Het was wel een soort van afvalrace. Ik heb heel veel mensen aan een persoon of lantaarnpaal zien hangen. Of strompelend. Of zien liggen op de grond met iemand duwend aan 1 van de benen. Gevalletje kramp. Ik dacht alleen maar “blijven lachen”, “positief denken”, “alweer een mile voorbij!”, en, “nooooooooooit meer”. Ik had het zwaar. Heb niet echt comfortabel gelopen. Wilde binnen een bepaalde tijd finishen en moest nu ruim 1 kilometer per uur harder lopen dan mijn trainingstempo. En dat hakte erin.

MARATHONMAALTIJD

Het eten onderweg was weer een drama. Ik had ’s ochtends een bak kwark met fruit en granola gegeten en in het startvak nog 1 reep. 4 Repen mee voor onderweg en even zoveel dadels. Heb de repen en dadels om de zoveel kilometers (5 zo’n beetje) afgewisseld en ben bij elke waterpost wat gaan drinken. Maar al bij de 23e kilometer kreeg ik het eten bijna niet meer weg. Ik werd misselijk. Kreeg het bij vlagen koud en werd duizelig. Mijn lijf was duidelijk aan het protesteren. De vierde reep heb ik voor de helft opgegeten en daarna heb ik bij elke drankpost sportdrank en water gepakt. En heb ik twee stukjes banaan gegeten die in de laatste 12 kilometer werden uitgedeeld. Chicago marathon eten MET DE REM EROP

Tijdens het lopen ben je eigenlijk continue je lijf aan het checken. En wisselen gedachten als “ik kan niet meer” en “oh wat gaat het lekker” elkaar continu af. Het is een bizar proces. En elke keer weer stap je in dezelfde valkuil door het eerste stuk te snel te lopen. Want tja, lopen met de rem erop voelt als jammer. En het gaat nou eenmaal lekker. Terwijl je weet dat je nog een heel eind moet en dat eigenlijk niet vol gaat houden. Maar ja, stel je voor dat je het wel redt en een dikke pr kunt lopen. Ik vraag me af of ik daar ooit eens slim mee om kan gaan. Misschien de volgende keer…

ZWART GAT?!? AMMEHOELA

Tja, en dan is het weer voorbij. Voorlopig. Geen marathon meer in het vooruitzicht. Niets om voor te trainen. Geen gezellige lange duurlooptrainingen meer in de prachtige waterleidingduinen met de groep van Run2Forty2 uit Haarlem. Geen trainingsschema die als rode draad door je leven loopt. Zal ik nu dan in het welbekende zwarte gat vallen? ZEKER NIET! Want in maart gaan de Newyorkcitytrippers naar New York om daar de halve marathon te lopen. Om een programma uit te gaan stippelen voor de reizen die we willen organiseren. En daar heb ik reteveel zin in!

X Daphne

Daphne heeft samen met haar vriendin en collega Esther de super leuke website Newyorkcitytrippers. Hier vind je alles wat je wilt weten als je een trip plant naar New York. Volg ze ook op Instagram en Facebook.  IMG_3214

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter