Food

COOLWRAP SUSHI

Ik liep tegen een nieuw product aan in de supermarkt, de coolwrap. Een platte witte kool met een iets zoetere bite. Ik vond het nogal een ding en zocht op wat je ermee kan doen. Het filmpje laat zien dat je er wraps mee kan maken met uiteenlopende ingrediënten, super leuk! Dat bracht me op dit recept, sushi van coolwrap.

Ingrediënten:

  • 1 coolwrap (of kool/sla blad)
  • 300 gr kipfilet
  • pakje bio mix – chicken tandori (organic of andere bio super)
  • courgette
  • worteltjes
  • lente ui
  • koriander
  • brocoli
  • paprika

coolwrap1

 Bereidingswijze:

Snijdt de zijkanten van de coolwrap zodat er een vierkant over blijft (zie filmpje) en kies mooie bladen en leg deze apart. Mocht je geen coolwrap hebben dan kan je ook gewoon bladeren gebruiken van sla of kool. Zorg er dan wel voor dat ze groot genoeg zijn dat je ermee kan rollen. Zet een wok op het vuur en bak de kipfilet in olie met de bio mix – chicken tandori zoals op het pakje aangegeven staat. Snijdt alle groenten in fijne blokjes, reepjes of rondjes. Voeg ze daarna bij de kipfilet en laat even op laag vuur met een deksel erop pruttelen. Blijf erbij en roer af en toe om. Voeg na een minuut of 5 wat verse koriander toe. Neem een blad en doe hierop het mengsel van kip en groenten. Rol het blad dicht en snijdt deze in sushi rollen.

coolwrap2

Je kan ze serveren met kikoman en een frisse saus. Ik heb volle yoghurt, kneepje citroensap, snufje knoflookpoeder en verse koriander gemengd. Altijd even proeven of de smaken bij elkaar passen.

Enjoy! Liefs Bo

 

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter