Food

KWARKTAART DIE ALTIJD MAG EN KAN

Je kent het wel, je bent op een verjaardag en voelt je al schuldig als je eraan denkt om zo’n heerlijk uitziend taartje aan te nemen en op te eten.
Zo’n caloriebom die precies voor je neus staat net nu je weer zo goed bezig bent geweest in de sportschool. Dat gezwoeg voor niks, af en toe mag het best wel eens en moet het zeker kunnen, want hey? we leven tenslotte maar 1 keer!! En dan moet je er ook zeker van genieten! Maar…… ik heb de oplossing, van deze kwarktaart kan je zeker ongegeneerd eten en je eigen helemaal volproppen!
Deze kwarktaart bevat alleen maar goede dingen en ziet er ook nog eens awesome uit, vind je niet? Zo heb je altijd een gezonder alternatief achter de hand en hier kan je heel goed mee voor de dag komen op een verjaardag of een borrel! En ik denk dat een hoop vrouwen die dit gevoel kennen, je heel dankbaar zijn voor deze taart!

Zeker de moeite waard om ‘m een keer te maken!! En last but not least… super easy 😀

IMG_4323

Ingrediënten bodem:

2 bananen
100 gram havermout
50 gr gehakte amandelen
40 gr kokos
20 gr kokosolie
5 grof gehakte dadels

Ingrediënten middenlaag:

750 gr magere kwark ( naturel of met een smaak)
Stevia of honing voor als je een zoete kauw bent en kwark te zuur vindt
6 gelatineblaadjes (dierlijk) of 10 gram agar agar (plantaardig)

Topping
Rood fruit (bevroren of vers)

Bereidingswijze:

Bodem: verwarm de oven op 180 graden, mix alle ingrediënten door elkaar en vul daarmee de bodem van een bakvorm tot een mooie taartbodem. TIP: Dit doe ik zelf meestal met een vork of met de bolle kant van een lepel. Als je de lepel nat maakt dan blijft je mengsel niet aan de lepel kleven. Zodra het baksel mooi bruin is haal je het eruit, ongeveer 15/20 min.

Middenlaag: Verwarm een laagje kwark in een pannetje, niet te hoog vuur want dan brand t aan, daar leg je de gelatineblaadjes in of de agar agar en zodra het een geheel is doe je de rest van de kwark erbij en evt honing of stevia.

Topping: spreekt voor zich denk ik , daar kan je bijna alle fruit voor gebruiken wat je lekker vindt. Ik heb zelf fruit uit de vriezer gebruikt voor deze taart, je kan ook vers fruit gebruiken. Fruit uit blik heeft niet mijn voorkeur aangezien daar vaak heel veel toegevoegde suiker in zit, zonde!

Be creative!!
Enjoy! X M

Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Sanne 14.02.2015 bij 21:17

    Ik heb de taart vanmiddag gemaakt en als toetje na het avondeten voor het eerst geproefd. Het is echt een heerlijke taart, bijna te lekker om gezond te zijn! Ik heb zelf wat aardbeien door de vulling gedaan en 2 eiwitten. De bodem was wel een werkje maar dat is de moeite waard. Dit recept komt in mijn favorieten! Bedankt Mies 🙂

  • Laat een reactie achter