Food

PASTINAAKSOEP

Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig noemen we de pastinaak als ‘vergeten groenten’ want bijna niemand kent de pastinaak nog. Het is een lange ivoorkleurige wortel. De smaak is intens, aromatisch en enigszins zoet en ligt tussen de smaak van wortel en knolselderij in, volgens sommigen heeft ook iets van anijs in de smaak. Pastinaak kan rauw, gestoofd en gekookt gegeten worden en als soep. Hieronder daarom een heerlijk pastinaak soep recept.

BENODIGDHEDEN (3/4 KOMMEN):

-4 grote pastinaken
-1 appel naar keuze
– 2 uien
-2 knoflookjes
-750 ml water
-2 bouillonblokjes (kruiden)
-2 stelen paksoi
-basilicum, tijm en peterselie (onf. een theelepel)
-zout en peper
-2 larier blaadjes

BEREIDINGSWIJZE:

Zet een pan op het vuur en schenk er een beetje olijfolie in. Snijdt de uien en knoflook en fruit deze. Snijdt de pastinaak en appel in grove stukken en voeg deze bij de ui, roer even goed door. Laat dit een paar minuten op laag vuur staan. Voeg de paksoi toe. Schenk het water erbij. Voeg de bouillonblokjes, kruiden en laurier blaadjes toe.  Ik laat dit vaak afkoelen, deksel erop en dan een nachtje in de koelkast zodat de smaken goed tot zijn recht komen. De dag erna de laurierblaadjes verwijderen, met de staafmixer pureren, opwarmen en lekker opeten.

NomNom X Bo

image-1

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter