Food

JE EIGEN BOUNTY MAKEN!

Deze gezonde zus van de Bounty is letterlijk en figuurlijk om je vingers bij af te likken!

Vroeger als wij op schoolreisje gingen mochten we altijd een zak uitzoeken met repen om uit te delen aan de klas. Ik koos altijd voor Bounty’s omdat ik echt gek ben op chocola en op kokos. Ik heb laatst met mijn verjaardag zo’n zak gekocht om toch te kijken wat er nou precies in de bekende Bountyrepen zit.

Ik ben gaan zoeken op internet en kwam er al gauw achter dat het de moeite was om er zelf een recept op te gaan verzinnen! Mijn versie van de Bounty bevat geen bewerkte suikers en is geheel glutenvrij. Super makkelijk om te maken en heel erg leuk als traktatie, bind er een leuk lintje om heen en je hebt een super originele snack. Of heerlijk als tussendoortje. Zeker de moeite waard om een keer uit te proberen! Vooral als je net als ik gek bent op chocola en kokos…

Wat heb je nodig?

Kokoskorst:

  • 300 gram geraspte kokos
  • 150 gram honing
  • 60 gram gesmolten kokosolie

Vulling:

  • 170 gram pure chocolade
  • 125 gram kokosmelk
  • 50 gram honing
  • 2 eetlepels kokosolie

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 170 graden. Voeg de ingrediënten voor de kokoskorst bij elkaar in een mengkom en maak het met je handen tot een kruimelig geheel en bekleed daarmee een bakvorm en druk het aan met een lepel zodat het mooi glad is. Ik heb een vrij grote bakvorm gebruikt met een doorsnede van 26 cm, waardoor de kokoslaag iets dunner was uitgevallen dan ik had verwacht, maar als je een kleinere vorm gebruikt dan zal die laag iets dikker worden! Ik moet zeggen, het is vrij machtig dus doordat ie bij mij wat dunner was geworden, was juist wel prima.

Zet deze in de oven maar hou het wel in de gaten, de korst moet een klein beetje gelig worden van kleur en zeker niet te donker. Duurde bij mij ongeveer 10 /15 minuten, dat ligt aan je oven maar hou het goed in de gaten.

Laat je kokos goed afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Ga daarna aan de slag met de chocoladelaag, zet een pannetje op het vuur met water en smelt de chocola au bain-marie, als de chocolade gesmolten is voeg je de honing en het kokosmelk toe, roer zachtjes en laat het alleen smelten. Let erop dat het niet verbrandt! Deze stap is erg belangrijk om zorgvuldig uit te voeren want je wilt niet de chocola verbanden of de honing koken! Zodra het geheel gesmolten is en er zijn geen klontjes meer zichtbaar haal het van het vuur en klop zachtjes de kokosolie er doorheen. Dit zal een mooie glans geven als het uitgehard is. Giet de chocola over je kokoslaag heen en laat het een paar uur afkoelen in de koelkast.

Heerlijk in combinatie met frambozen!

IMG_3426

Mm.. Enjoy! x Mies!

Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter