Food

ONTBIJTKOEK ZONDER SUIKER

Als ik op de verpakking kijk van ontbijtkoek van commerciële merken  staat er vaak ‘minder suiker’.  Dit trekt natuurlijk mijn aandacht en draai meteen de koek om en wat denk je?? Toch dus wel!! Ja als je er weinig verstand van hebt dan valt het je misschien niet eens op, ze verschuilen de naam ‘suiker’ onder allerlei verschillende naampjes, denk hierbij aan sucrose, sacharose, fructose  enz. En als je niet beter weet trap je er mooi in. Een goed ezelsbruggetje: onthoud dat vaak alles wat eindigt op ‘–ose’ een suiker is.

Naast de giga hoeveelheid suiker zitten er ook allerlei andere vage stoffen in. Af en toe is echt helemaal geen probleem, maar ik zie het toch best vaak gebeuren dat er mensen zijn die heel veel ontbijtkoek eten en aan hun kleine kids geven! Het is toch helemaal niet nodig?! Waarom kids gelijk al zoveel suikers geven terwijl het ook anders kan, ik heb zelf dan nog geen kindjes maar ik zou het bij de mijne zo lang mogelijk uitstellen en ze gewoon laten wennen aan andere lekkere zoete dingen, zoals worteltjes en rozijntjes.
MAAR….. gewoon ontbijtkoek uit een pakje moet ook af en toe kunnen hoor! 😉

ps. Ik krijg zelf regelmatig honing van de imker, deze is onbewerkt en gewoon puur en vers van de honingraten afgehaald. En er is niks aan toegevoegd.

Benodigdheden:

  • 150 gram havermout
  • 150 gram havermeel (havermout in de handmixer)
  • 220 gram sojamelk-hazelnootmelk-gewone bio melk (naar keuze)
  • 1 ei
  • 80 gram honing
  • 100 gram appelstroop (let op! pure stroop zonder toevoegingen)
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels koekkruiden (natriumarm)
  • Zout
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder

 

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 150 – 160 graden. Voeg de melk, honing, ei, appelstroop en een snufje zout toe aan een kom, en mix alle ingrediënten goed door elkaar, dit kan met een vork of met een handmixer oid. Doe in een andere kom de havermout, havermeel, kruiden en de bakpoeder en meng dit door elkaar met een vork zodat de bakpoeder ook goed verdeeld is. Zo wordt de ontbijtkoek iets luchtiger. Mix alles door elkaar heen en giet het beslag in een bakvorm of bakblik. Bak de ontbijtkoek voor ongeveer 45 minuten op 150-160 graden, ligt aan je oven en kijk het ondertussen even na met een sateprikker. Als de sateprikker er schoon uit komt betekent het dat je ontbijtkoek klaar is!

Even laten afkoelen en serveren met een beetje boter, appelstroop of gewoon lekker zo opsmikkelen. KIDS LOVE IT! (al getest)

 IMG_3452

Mede mogelijk gemaakt door de goodies van Organic food for you! Thanks nogmaals!

 

Mm.. Enjoy! x Mies!

Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter