Food

NOTEN DADEL BALLETJES

Een ideaal recept voor een lekkere snack op tafel, traktatie of om je 4 uur dip mee te stillen. Je kan ze een week bewaren dus wees niet bang dat je er teveel maakt.

Ingrediënten:

  • 100 gr dadels (zonder pit)
  • 100 gr superfoodmix (goji bessen, moerbeien, chiazaadjes)
  • 100 gr ongebrande notenmix
  • 1 eetlepel notenpasta of tahin (verkrijgbaar bij Organic of andere natuurwinkel)
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • Kokosrasp

IMG_3382

Bereidingswijze:

Maal de noten, dadels, superfoods, citroenrasp samen tot een massa in een keukenmachine, voeg als alles fijn gemalen is wat notenpasta toe. Voel tussendoor even hoe de structuur is en of je er balletjes van kan draaien, als het te droog is voeg je nog wat pasta of tahin toe, het mengsel moet niet te smeuïg worden want dan kan je er geen balletjes van draaien.
Maak kleine balletjes van het mengsel en rol ze door de geraspte kokos, op een bord is het makkelijkste. Zet ze daarna even in de koelkast, zodat ze op kunnen stijven en zo kan je ze makkelijker eten of meenemen.

Mmm… Enjoy! X Mies

 

IMG_3383

Mies is een heuse ‘ToetjesPrinses’ en maakt verantwoorde en pure lekkernijen. Wekelijks blogt zij de lekkerste recepten voor ons. Laat je verleiden naar een wereld vol zoete en hartige snacks. De meeste van haar ingrediënten komen bij Organic vandaan. Volg Michelle ook op instagram @miesslife

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter