Fit

DENISE’S PEPTALK VOOR LUIE DAGEN

Als je moe bent, heb je vaak geen zin om te sporten, en al helemaal niet om te rennen. Je hebt toch geen sportschoolrooster om je aan te houden; je trekt je schoenen aan en je gaat. Of niet. Niemand die je mist. Ook zo herkenbaar: een baaldag, alle verkeerslichten tegen, net iemand voor je in de rij die haar spaarpotje komt legen of je muesli op de grond laten vallen als je al te laat bent voor je werk.

Maar zoals zo vaak in het leven gaat het er niet om wat er gebeurt, maar hoe je ermee omgaat. Het is zo makkelijk om niet te gaan sporten, maar ik geef je een aantal redenen waarom je juist WEL je ass naar buiten moet begeven.

ZUURSTOF: CHECK!

Je spieren hebben zuurstof nodig. Als je sport, stroomt er zuurstofrijk bloed naar je actieve spieren. Je batterijtje laadt weer op en je voelt je -in tegenstelling tot je eerdere meh-gevoel- weer energiek!

EVEN SCHERP STELLEN

Ik heb dit zo vaak: tijdens het hardlopen is m’n geest helder en ben ik vol goede ideeën en creativiteit. Dit komt omdat er een boosting neurotransmitter in je hersenen vrijkomt. Als je jezelf niet kapot rent, kun je je na je training vaak scherper en helder voelen. Hoe lekker is dat?!

GEZELLIGHEID

Oké, een zak Patatje Joppie chips op de bank klinkt heel fijn, maar het is toch gezelliger om je hardloopmaten weer even te zien? Achteraf ben je blij dat je bent gaan sporten, believe me.

LAST BUT NOT LEAST

Sporten is doelen stellen. Keuzes maken die je helpen dit doel te bereiken. De keuze is: toegeven aan je luiheid of werken aan jezelf. En weet je, zelfs als je op deze baaldag niets voor elkaar hebt gekregen, kun je in ieder geval trots op jezelf zijn dat je wel aan je sportieve doelstellingen hebt gewerkt. WORK IT!

Hoop dat deze peptalk helpt. Ik moet mensen dagelijks oppeppen, vooral tijdens intervaltrainingen -de #dislike van de meeste Snel Fitters. Afzien zul je. Maar oh oh, wat voel je je daarna weer lekker.

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter