Food

YOGHURT DUO

Elke week blogt onze ‘toetjesprinses’ Mies over de meest lekkere én verantwoorde toetjes. Laat je inspireren en laat het je vooral smaken!

‘Zeg maar nee dan krijg je er twee’ is deze week mijn motto! Met deze twee creaties kun je iedereen blij maken met het ontbijt, tussendoortje en toetje! Twee yoghurtinspiraties die niet teveel tijd kosten  en toch erg lekker en verrassend zijn!

YOGHURTBROKKEN MET ROOD FRUIT EN KOKOS

Ik heb zelf siliconenvormpjes waar ik alles in maak, ik vind het super handig want zo heb ik nooit problemen met het uit de vorm krijgen van mijn creaties!

Ingrediënten:

  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml yoghurt met een smaakje
  • Een handje rood fruit
  • Honing/ahornsiroop (naar smaak)
  • Kokosrasp

Bereidingswijze:

Meng in een kom de yoghurt en de honing, voeg daaraan toe het rood fruit of ander fruit naar smaak. Net wat je lekker vindt! Vul daarna je vormpjes met het yoghurt mengsel en voeg  de kokos toe, je kunt ook kiezen voor superfoods of kokosvlokken, chocola, up to you. Zet het in de vriezer voor ongeveer 2 uurtjes, let wel op dat je de vormpjes recht zet want anders zit zoals bij mij de eerste keer, je hele vriezer onder de yoghurt!

LET OP! Deze brokken hebben een snel-smelt gehalte! Dus uit de vriezer halen en serveren. Het voordeel van deze brokken is, het staat super leuk en het is makkelijk voor als je onverwachts bezoek krijgt, dan heb je altijd wat in de vriezer liggen.

IMG_3306

TRIFLE VAN YOGHURT MET FRUIT EN HAVERMOUT

Supervullend ontbijt en staat ook nog eens erg leuk. Je kunt ook de havermout weglaten en dan is het ook ideaal als nagerecht.

Je moet er goed aan denken dat je als tussenlaagjes iets stevigs gebruikt, zoals havermout, kokos, superfoods, koekjes of fruit. Anders stort je trifle in en gaan de laagjes zich mengen met elkaar. Het is natuurlijk niet erg, maar het is wel een leuk gezicht als je de laagjes zo mooi ziet liggen.

Ingrediënten:

  • Rood fruit
  • Yoghurt
  • Kokos
  • Havermout

Bereidingswijze:

Ik heb zelf voor deze trifle, een soort smoothie gemaakt als tussenlagen, mix wat yoghurt met rood fruit in de blender en dit is al laag 1. Laat deze laag gewoon een paar keer tussendoor terugkomen.

  IMG_3324

Tussendoor wat lagen havermout, kokos, yoghurt. Even in de koelkast en afmaken met wat rood fruit en je traktatie of ontbijt is klaar!

IMG_3330

Mmm… Enjoy! X Mies

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter