Food

SNICKERS CHEESECAKE, ZONDER CHEESE

Wauw, mijn eerste recept voor Snel Fit! Ik vind het een grote eer dat ik dit voor jullie allemaal mag doen en hoop dat jullie genieten van al mijn creaties! Enjoy!

Speciaal voor iedereen die gek is op snickers, mars en al die andere repen die bomvol suiker zitten heb ik een ‘healthy’ variant gemaakt in de vorm van een cheesecake. Deze ‘clean’ editie is te lekker om te laten staan!

INGREDIËNTEN:

Voor de bodem:

4 Medjool dadels, ontpit
100 gr rauwe noten (bv amandelen of macadamia’s)
1 eetl cacao poeder
1 theel vanille

IMG_3201

Voor de vulling:

100 gr kokoscrème*
100 gr gemengde notenpasta
1 eetl citroen of limoensap
1 theel vanille extract
snufje zout
3 eetl honing
3 eetl gesmolten kokosolie

IMG_3203

Voor de topping:

125 gr pure chocolade (ik gebruik 85% pure chocola)
3 eetl kokosolie
1 eetl cacaopoeder (garnering)

BEREIDINGSWIJZE:

Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 18 cm met een stuk bakpapier: simpelweg de ring pas vastzetten als het papier op de bodem ligt en het overtollige papier aan de buitenkant wegknippen. Doe de ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en pureer tot de noten en de dadels vermalen zijn. Verspreid dit mengsel over de bodem van de springvorm (gebruik evt natte lepel of vingers om plakken te voorkomen). Spoel de keukenmachine om. Verwarm de kokoscrème een beetje (hiermee voorkom je dat deze gaat schiften) in een pannetje en giet deze daarna in de keukenmachine samen met de gemengde notenpasta, citroensap, vanille-extract en honing. Pureer tot je een gladde massa krijgt. Voeg als laatste de kokosolie toe terwijl de machine nog draait. Proef en voeg eventueel nog druppels vloeibare vanille stevia toe. Giet dit mengsel bovenop je bodem in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Zet ongeveer een uurtje in de koelkast totdat de vulling stevig genoeg is voor de bovenste chocoladelaag. Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie (boven een pannetje met heet water) en giet deze daarna over de cheesecake. Draai het bakblik rond om de chocolade gelijkmatig te verdelen Laat de paleo snickers cheesecake een nachtje opstijven in de koelkast (ongeveer 8 uur). Zeef er eventueel nog wat cacao poeder overheen voor het puntje op de i.

20140619_191419

* Om kokoscrème te krijgen laat je een blik volvette kokosmelk (met een kokos percentage van > 70%) een nacht geopend in de koelkast staan. Het kokosvet scheidt zicht dan van het water en komt bovenop te liggen. Dit kan je eraf scheppen en gebruiken in recepten die vragen om kokos crème. De blikken kokosmelk van Aroy-D lenen zich hier bijzonder goed voor en zijn te krijgen bij de meeste toko’s.

Mmm… Enjoy! X Mies

(inspiratiebron Paleo)

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

4 Reacties

 • Antwoord Chantal 20.06.2014 bij 07:41

  Ooeeh dat ziet er lekker uit miesje!!
  Ga ik thuis ook een keer proberen! Ben benieuwd naar je volgende toetje 😉

 • Antwoord larissaa 20.06.2014 bij 09:50

  ik heb het al mogen proeven van michelle, en het was heerlijk! ik dacht; rare combinatie. maar het was echt super lekker!!

 • Antwoord patricia 08.10.2014 bij 17:08

  Welke gemengde notenpasta bedoel je?

 • Antwoord Miesslife 08.10.2014 bij 18:58

  Hoi Patricia!

  Dat maakt niet uit!
  Ik gebruik zelf de gemengde noten pasta van de Ekoplaza!

  Groetjes

 • Laat een reactie achter