Snel-fit

FESTIVAL: LEUK / FOOD: NIET LEUK

Er staat een heerlijk festivalweekend, Indian Summer, voor mijn deur en ik kijk er erg naar uit! Mooi weer (hopelijk), leuke mensen, lekkere muziek, dansen, heerlijke drankjes en eten. Tsja gewoon eten, want leuker kan ik het festival eten echt niet maken. Hopelijk in deze fase van de hippe gezonde ‘superfoods’ hebben we meer kans dan ooit op gezonde stands. Laten we erop hopen maar mocht het niet zo zijn heb ik wat tips.

VET EN MACHTIG

Wat is dat toch? Over alles is nagedacht op grote feesten alleen dat eten is zo vaak een regelrechte ramp. Ik heb echt geen orthorexia hoor, dat ik het al benauwd krijg bij het idee dat ik geen gezond voedsel kan vinden op het terrein. Maar het idee dat ik 2 dagen grotendeels op alcohol en vette bek moet teren staat me nu toch wel een beetje tegen. Vooraf en achteraf ben je je er zo bewust van maar op het moment na een paar drankjes wil het nog wel eens anders zijn.

HOW TO SURVIVE

Gelukkig ga ik niet wekelijks naar een festival dus een ongezonde hap kan echt geen kwaad. Maar wat als je een paar weekenden achter elkaar het leven wilt vieren? Ik heb wat tips voor je:

-Ontbijt heel gezond met bijvoorbeeld een smoothie vol fruit en groente
-Leg een goede ondergrond, ga niet met trek heen, zorg dat je goed vol zit
-Drink tussen al je drankjes (lees alcohol) af en toe een watertje. Zo droog je niet uit en loop je minder kans op hoofdpijn de dag erna
-Als je geluk hebt is er een standje met vers fruit of smoothies
-Heb je de keuze tussen wit en bruin kies dan voor bruin brood
-Drink ‘the day after’ veel water, spoel alles goed door
-Wees lief voor je lever, smeer wat extra roomboter op je broodje en gebruik iets meer kokosolie

OP EEN RIJTJE

Ik ben niet van de calorieën tellen, daar geloof ik niet zo in. Ik gebruik onderstaand overzicht dan ook om je een idee te geven van welke snacks nog erger is dan de ander. (alles zonder saus)

Hamburger op brood met uien 228 kcal, 8 gr vet
Bamischijf 233 kcal, 12 gr vet
Frikadel 194 kcal, 15  gr vet
Berenhap 316 kcal, 25 gr vet
Kaassoufflé 195 kcal 13 gr vet

Nogmaals, stress is absoluut niet nodig als je een keer lekker fout gaat. Ook daar kan je het beste gewoon van genieten! Ik wil iedereen een fantastisch festival seizoen toewensen!

ENJOY!

X Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter