Fit / Food

HET IS OOK NOOIT GOED!

Wij Nederlanders hebben de neiging altijd te klagen. Als het regent, hebben we een excuus om niet te gaan lopen, want dat is toch veel leuker bij mooi weer. Maar nu de temperatuur stijgt hoor ik ook weer geklaag om me heen; pfff, het is toch veel te warm om te rennen! Gisteren tijdens een training werd ik meermalen door passanten geprezen om mijn sportiviteit.

Wat is ideaal? Ik vind het het fijnst om te rennen als het zo’n 12 graden is, (half)zonnig en crispy, een kleine beetje motregen mag. Lekker veel zuurstof in de lucht. Als ik dan door het lichtgroene bos van de lente loop, ben ik het gelukkigste mens op de aarde. Want nog steeds ben ik zo bevoorrecht dat ik dit werk mag noemen.

Nu het warmer wordt, heb ik wel wat tips voor je. Want of je het nu fijn vindt of niet, het vergt best veel van je lichaam omdat je meer dan normaal zweet. Dus verlies je veel vocht. Bij 1% vochtverlies, verlies je al 10% vermogen. Ook kun je wel 3 gram zout per uur verliezen. En te weinig zout in je lijf is ongezond en kan je een flauw gevoel bezorgen.

Vul na een warme en zweterige training dus snel je vocht- en zoutgehaltes aan. In een goede sportdrank zitten extra hoge waarden bijvoorbeeld. Maar nu komt de beste tip: hou op met klagen en ga gewoon hardlopen!

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Kati1987 22.05.2014 bij 14:44

    Zo is het. We can throw stones, complain about them, stumble on them, climb over them, or build with them! … I would even run with them 😉

  • Laat een reactie achter