Fit

WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Begin dit jaar werd ik door een klant gevraagd om hem te gaan trainen voor een hele speciale run: de Wings for Life World Run. Een run zonder eenduidige finish: zodra je wordt ingehaald door de volgauto’s, die je tijd registreren, moet je stoppen. Een verslag van een bijzondere dag.

Morgen lezen jullie het verhaal van Aimée Metselaar, sinds 2008 is zij dwarslaesie-patiënte. We zijn even oud, en zaten samen op de middelbare school. Wings for Life is een stichting die onderzoek naar dwarslaesie financiert. En om geld op te halen voor dat onderzoek, werd door Red Bull een wereldwijde run georganiseerd. Mijn klant, Rocco, steunde vandaag met zijn bedrijf dit initiatief.

4 PROVINCIES!

Assen. Dat is ver weg. Vanuit Alkmaar rij je dan door maar liefst 4 provincies…. Rocco stond om 9.00 voor de deur. Met een hele snelle auto. En dat heb ik gemerkt. Rocco heeft op z’n zachts gezegd een soepele rijstijl. Doordat we een afslag misten vlakbij TT Assen, waar de start was, moesten we nog haasten ook. Maar nu komt het ergste. Rocco bleek 2 linkerschoenen mee te hebben genomen. Best klote, want we hebben hard getraind voor deze dag, 200 kilometer gereden en nu leek het erop dat hij niet mee kon rennen. Wonder boven wonder konden we een paar schoenen (1 maat te klein) kopen bij een standje in de hal. Haasten naar de start, waar ik Aimée nog even tegenkwam. Zij ging Humberto Tan aanmoedigen, die deze dag speciaal voor haar mee deed.

6

ROCCO RUNS

Rocco en ik renden, ondanks de ietwat stressvolle start, in een prima tempo. Redelijk stabiel tot kilometer 10 en daarna versnelden we wat. Het is lastig te doseren als je niet precies weet hoelang te gaat rennen. Geef mij maar gewoon een normale start en finish. Tijdens de trainingen hebben we niet meer dan 9 kilometer gelopen, dus een diepe buiging voor de 13 kilometer die wij uiteindelijk in 1:09 haalden. En dat op nieuwe en te kleine schoenen. De blaren werden door de lieve dames van de EHBO verzorgd en Rocco en ik konden de lange terugreis afleggen.

1

Lemawork Ketema (ETH) rende vandaag maar liefst 78,57 kilometer en versloeg daarmee 35.396 athleten met 164 nationaliteiten van over de hele wereld. Op het moment dat deze blog werd gepubliceerd, was er EUR 3 miljoen opgehaald. WOW.

Aimée, deze was voor jou. Ik ken je niet goed, maar jij hebt voor mij een gezicht gegeven aan het akelige ding genaamd dwarslaesie. Bedankt en keep up the good work. Je maakt er het beste van dat vind ik een geweldige inspiratie.

X Denise

Meer over Wings for Life: www.wingsforlife.com

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter