Fit

TIME TO RUN!

Ons wordt regelmatig gevraagd welk sporthorloge wij gebruiken. Daarom hebben we een review geschreven over de 2 horloges die we zelf gebruiken: de TomTom Runner (Bo) en het Nike+ GPS  sporthorloge (Denise). Het leuke is dat ze beide in dezelfde prijsklasse vallen (EUR 169,-), en saillant, het Nike horloge, dat sinds 2011 op de markt is, werd samen met TomTom ontwikkeld. Blijkbaar dacht TomTom, dat kunnen wij ook, maar net even beter.

NIKE + SPORTWATCH GPS

Nike lijkt met de introductie van het sporthorloge afscheid te hebben genomen van Apple, met wie ze eerder een GPS tracker ontwikkelden voor iPod. De chip die je op je schoen kunt doen zit er nog wel bij. Deze gebruik je met name voor indoor, als het GPS signaal zwakker is. Zelf heb ik (Denise) meestal zowel GPS als de pod geactiveerd, omdat ik veel door de bossen loop.

EN, HOE DOET IE HET?

We vinden de Nike+ Sportwatch een leuk ding. Niet voor de super serieuze runner, want het is een redelijk eenvoudig model. Er zit geen analyse functie op, geen VO2 max indicatie e.d., maar wel alles wat je in de basis wilt weten. Tijd per kilometer, verbrande calorieën, duur, afstand. Je kunt het horloge eenvoudig via de ingebouwde USB aan je pc verbinden. Daarmee wordt het horloge opgeladen en connect je met Nike +, waar je een compleet overzicht (ook cumulatief) krijgt van je runs. Ook worden deze gegevens weer gesynchroniseerd met de Nike+ app voor je telefoon. Met GPS zie je je complete run en snelheid per kilometer. Batterij gaat trouwens aardig lang mee en ook de lapsfunctie, die werkt door op je scherm te tikken is handig. De schermverlichting gaat ook aan door op het scherm te tikken.

foto 4

THE CON’S

Minder fijn aan dit horloge en zeker in vergelijking met die van TomTom, is de grootte. Voor de kleinere pols is hij echt best wel groot. Ik moet me altijd eerst aankleden en daarna doe ik mijn horloge pas om, want hij past niet goed door een strakke mouw. Last but not least; ik vraag me wel eens af hoe nauwkeuring hij meet. Het lijkt alsof het horloge soms niet precies meet met wat ik op afstandmeten.nl heb uitgemeten.

Dus:
+ simpel, duidelijk scherm, goede analyse in Nike+, duur batterij, prijs/kwaliteit, laps/intervalmogelijkheid
– grootte, nauwkeurigheid, tijd voor GPS verbinding

TOMTOM RUNNER

TomTom dacht het dus even beter te kunnen. 2 Jaar na de release van het Nike+ horloge kwam deze op de markt. Eerste wat op valt is de maat. Dit horloge is namelijk wel geschikter voor een damespols en heeft nog een grappig extraatje:  je kunt verschillende kleuren bandjes los kopen. En ja, we zijn nu eenmaal vrouwen en we willen wel eens wat anders. Er zijn verschillende kleuren bandjes verkrijgbaar die ook per seizoen worden aangevuld met nieuwe kleuren. Maar dat terzijde.

WAT VINDT BO ERVAN?

Dit horloge maakt in ieder geval sneller verbinding met de satelliet dan die van Nike. Da’s fijn. De software is bijna hetzelfde als de Nike+. Een tikje op de rechter kant van het scherm en het lichtje springt aan op donkere avonden. De batterij gaat bij volledig opladen een uur of tien mee. Bij het gebruik van de menuknopjes kun je instellen dat het horloge een kleine trilling geeft. Handig! Maar wat we minder vinden is dat het menu niet ‘oneindig’ doorgaat. Je moet dus steeds weer naar boven scrollen met de knop, niet echt handig als je je focus op het lopen wilt behouden. Inhoudelijk geeft de TomTom dezelfde info als het Nike+ horloge, daar hebben ze bij TomTom weinig aan veranderd. De bijbehorende app is evenals de Nike app duidelijk en eenvoudig, maar bij TomTom hoef je je niet te beperken tot hun website. En, je hebt geen externe pod nodig. Je kiest bij aanvang van de workout of je buiten of binnen loopt. Net als bij de Nike+ kun je je gehele profiel in je horloge zetten zodat je calorieverbranding zo goed mogelijk aan jouw bouw wordt aangepast.

image

Dus:
+ simpel, duidelijk scherm, goede pasvorm, vervangbare bandjes, prijs/kwaliteit
– menu

We hopen dat jullie hier iets aan hebben! Ze gaan redelijk met elkaar op. TomTom behoeft geen aparte stappenteller en is comfortabeler. Nike+ heeft wel een sterk voordeel door het menu. Maar test het vooral zelf!

Momenteel testen we de Polar Loop, vergelijkbaar met de Nike Fuelband, binnenkort meer.

X Denise en Bo

 

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Kati1987 02.05.2014 bij 11:12

    Leuk test review thanks! Wilde mij namelijk eentje kopen, maar geen flauw idee van voor en nadelen! Love your site!
    Kati

  • Laat een reactie achter