Food

GEROOSTERDE TOMATENSOEP

Het lekkere aan deze soep is dat de smaak net iets anders is dan de standaard tomatensoep doordat je de tomaten eerst roostert in de oven.

Benodigdheden: (ong. 4 personen)

-8 tomaten, het liefst biologische met een volle smaak
-2 takjes trostomaatjes
-puntpaprika
-2 grote uien
-4 sjalotjes
-2 knoflookjes
-verse basilicum en tijm
-peper en zout
-olijfolie

P1010987

Vet een ovenplaat in met olijfolie. Snijdt de tomaten, puntpaprika, knoflook, sjalotjes en uien in stukken en leg deze op de plaat. Zet deze in de oven 15 min op 160 gr. Neem de plaat eruit en gooi alles in een pan met een halve liter water. Voeg hierbij de verse basilicum en tijm en breng het aan de kook. Laat 5 min koken en pureer alles daarna met de staafmixer of doe alles in de blender. Even proeven en peper en zout naar smaak toevoegen.

NomNom X Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter