Fit

INGEBORG: RUNNING GURU #2

Ingeborg is 51 jaar, getrouwd en moeder van 2 jongens en 1 meisje. Zij loopt al sinds dag 1 mee met Snel Fit, een trouwe fan van het eerste uur. Veel respect voor deze lieve doorzetter, want ze vindt hardlopen niet altijd even makkelijk.

Mijn kinderen zijn 18, 20 en 23 jaar en wonen/studeren allemaal in Amsterdam. Ik werk sinds 6 jaar bij de gemeente en momenteel op de afdeling evenementen en horecavergunningen. Mijn hobby’s waren de afgelopen 15 jaar de hockeywedstrijden van mijn kinderen. Ik stond elke zaterdag langs de lijn en was gemiddeld 3x per week druk met het heen en weer brengen naar de trainingen. Nu heb ik meer tijd voor mijzelf. Mijn hobby’s zijn sporten (sportschool, skeeleren, skiën, beginnend golfer en nu hardlopen), daarnaast hou ik van lezen, zowel boeken als fashion tijdschriften.

1 JAAR RUN-JUBILEUM

Sinds april 2013 loop ik hard. Eerst een aantal weken via het programma Run met Evy, zoals velen en in mei 2013 begonnen met een groep via de sportschool onder begeleiding van Denise.

IMG_2012

Ik wilde graag, net als alle andere vrouwen, wat strakker worden en afvallen en daarnaast mijn conditie verbeteren. Ik merkte bijvoorbeeld tijdens bootcampen dat krachtoefeningen mij redelijk afgingen , maar een rondje lopen was killing. In eerste instantie was het dus om fitter te worden en af te vallen, maar later werd het een zeer leuke en aangename aangelegenheid en het is de makkelijkste en goedkoopste manier om stress kwijt te raken. Het levert zowel lichamelijke als fysieke voordelen!

BECAUSE I GOT HIGH

Het hardlopen in een groepje geeft ook een “kick” , je wordt als het ware meegenomen door je medelopers, ook wanneer het een keertje minder gaat! Ik raad het iedereen aan om je aan te sluiten bij een groepje: de dagen en tijden staan vast in je agenda, zodat je geen excuus meer hebt om niet te gaan. Daarnaast heb ik ook al de Runners High ervaren! En dat is een super gevoel, dan lijkt het wel alsof je vliegt.

Ik ben helemaal fan van de Adidas by Stella McCartney lijn…. zowel voor de kleding als schoenen. Maar gezien de prijs en toch de nuchterheid van een Nederlander vind ik Nike de leukste outfits hebben. Voor schoenen maakt het mij niet zoveel uit, als ze maar goed zitten. Gelukkig heb ik nog geen zware blessures gehad, op wat kleine pijntjes na.

Normaal loop ik twee keer per week met de groep 7 tot 9 km en 1x per week alleen, dan gemiddeld 7 km. Ik heb vorig jaar Rondje Bergen gelopen en dit jaar Groet uit Schoorl 10 km en de Castricum Beach Run (8 km). Ik blijf een beetje op de 10 km hangen op dit moment, misschien later dit jaar een run van 12 of 16 km.

VERSLAAFD

Ik had het eigenlijk nooit verwacht, maar ik ben toch wel “verslaafd” geraakt aan hardlopen. Zelfs op vakantie naar Ibiza had ik mijn schoenen mee en liep ik ’s ochtends om 8.00 uur een rondje terwijl iedereen nog lag te slapen. Was super!

IMG_1968

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Kati 04.04.2014 bij 16:36

    Leukste bericht die ik hier heb gelezen tot nu! Respect! Inge, jij bent echt een vrouw met een verhaal en een goed vorbeeld voor iedereen: Fit, vrolijk, jong gebleven en een echte doorzetter!
    Groetjes van Snel Fit Loper Katrin

  • Laat een reactie achter