Fit

ZON/ZAND/VOORT

Ik als Snelle Jelle moest me natuurlijk wel aanmelden voor de run over het circuit van Zandvoort. Ja, want wie gaat er nou liever rennen dan op een terrasje zitten met 20 graden? Ik dus. En met mij nog 13.500 deelnemers. We hadden het warm, we hadden misschien wel voor het eerst in 2014 massaal onze hemdjes en shorts aan en we keken nu al uit naar dat ijsje na afloop. Maar eerst moeten we nog even bikkelen.

ROKEND ASFALT

Wat een sfeer. Het startschot klonk en de eerste 4 km van de run kon beginnen. En dat is ook zo leuk aan Zandvoort; het parcours is zo afwisselend doordat het verdeeld is over 3 etappes. De eerste 4 leg je af over het circuit, wat natuurlijk een unieke ervaring is. Zo’n tof gezicht, om al die fanatieke runners over het circuit te zien scheuren. Ik rende super, gemiddeld 12,6 km per uur over de 1e 4 km.

!cid_5102C90F-9293-4608-BBA1-AE22DE0183F4

ZAND

Maar toen begon ik mijn feestje van de vrijdagavond te voelen. Het begon al bij de lichte klim na het circuit, richting het strand. Mijn god, wat kreeg ik (weer) spijt van die wodkaatjes. De muzikale begeleiding van DJ Flexican liet me ook in de steek, net op het moment dat ik hem zo nodig had. Grrrr. Ik geef het toe: ik ben langs het strand gewoon even gaan wandelen. Een kleine pitstop. Ik had het ZO bloedverstikkend heet. Wat me weer op de been hielp? Mijn eigen tips, de tips die ik tijdens de training altijd aan de Snel Fitters geef. Leuk om te merken dat loopscholing werkelijk z’n vruchten afwerpt!

EN TOEN….

Toen ging het wel. De laatste 4 kilometer door Zandvoort gewoon lekker uitgerend. Geen toptijd (1:04:08), maar met een brede glimlach die finish over. En mijn maatjes, die volgden ook snel. Trots op jullie! Volgend jaar doen we met de hele crew mee. Dit is echt wel een van de leukste runs van Nederland.

X Denise

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

2 Reacties

 • Antwoord Nelleke 31.03.2014 bij 11:42

  Goed gedaan Snel en maatjes!

  • mm
   Antwoord Denise Snel 02.04.2014 bij 19:35

   Dank je Nelleke! Volgend jaar rennen we ‘m samen 🙂

  Laat een reactie achter