Food

GEVULDE POMPOEN

Absoluut een van mijn favorieten! Het heeft wat voorbereiding nodig maar het resultaat mag er zijn. Het is een vegetarisch gerecht, mocht je er toch vlees bij willen lees dan snel verder…

Benodigdheden (2 personen)

-1 flespompoen
-2 uien
-kwart courgette
-stengel selderij
-handje verse spinazie
-2 knoflook teentjes
-6 boompjes broccoli
-munt
-witte kaas (feta)
-pijnboompitten
-peper/zout
-olijfolie

Verwarm de over voor op 180 gr. Snijd de pompoen door het midden en haal de zaden eruit. Schep met een lepeltje een deel van het vruchtvlees eruit  zodat je een mooie holte krijgt, en leg deze stukjes in een kom. Zorg dat er ongeveer een cm overblijft van de rand. Neem een ovenschaal en bestrijk de pompoen binnenkant in met olijfolie en doe er daarna peper en zout overheen. Zet deze zo in de oven en laat 45 min staan.
Snijd de ui, courgette, selderij, broccoli en spinazie en doe deze in de kom bij de stukjes vruchtvlees van de pompoen. Zet een wok op het vuur met olijfolie. Doe hierin de producten uit de kom en pers daarover de knoflook. Doe een klein beetje water erbij, zet een deksel op de wok en laat alles een minuut of 10 pruttelen. Bak de pijnboompitjes apart en voeg deze toe in de wok. Neem de pompoen uit de oven en vul deze met alles uit de wok. Strooi hierover de kaas en knip de muntblaadjes erover.
Het allerlekkerste van dit gerecht is dat het vruchtvlees zacht is geworden in de oven en je deze zo kunt uitlepelen met de rest van de vulling.

Mocht je het te weinig vinden voor een hoofdgerecht kun je er kipfilet en rijst bij serveren. Vermeng de kip dan met de vulling. De rijst kun je apart ernaast serveren. De feta kun je eventueel vervangen door huttekäse, geitenkaas of een ander soort.

NomNom x Bo

 

Bron: Amber Albarda

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter