Fit

WILLIAM: RUNNING GURU #1

William (28) is een echte Popie Jopie op social media. Door de ‘keep it simple’ foto’s die hij maakt, heeft hij inmiddels meer 13.000 followers op zijn Instagram account (@william_ko). Naast getalenteerd amateurfotograaf is William een hardloper. Hij is onze eerste running guru. In deze blog lees je hoe hij hardlopen in zijn leven heeft geïntegreerd.

Ik ben William en kom uit Heiloo. Ik werk in een restaurant in Egmond aan Zee.  Mijn hobbies zijn sporten, voetballen, ik ben dol op alles wat wielen heeft, en ik maak dus graag foto’s.

WEG VET

2 jaar geleden ben ik begonnen met fitness daardoor ben ik ook begonnen met hardlopen, ik sportte daarvoor ook al, maar minder fanatiek. Ik werd daarom lid van een sportschool, waar ik een trainingsschema heb gevolgd. Daarnaast ging ik veel meer hardlopen omdat ik vet wilde verliezen. Hardlopen werkt echt, want ik ging in een half jaar van een vetpercentage van 21,5% naar 12.5 %. Ik merkte al snel dat mijn sportprestaties vooruit gingen, mijn conditie verbeterde en ik sneller en sterker werd. Dat motiveerde me nog meer om door te gaan.

Processed with VSCOcam with s5 preset

NIGHTRUNNER

Ik ging hardlopen daardoor steeds leuker, het is ook een stukje ontspanning voor mij want ik vind het heerlijk om ’s avonds laat na mijn werk nog een rondje te gaan rennen. Omdat ik werkzaam ben in de horeca ben ik vaak pas laat thuis, dus het kom voor dat ik midden in de nacht een rondje loop. Heerlijk, weinig mensen om je heen en bijna geen verkeer om op te letten.

Ik ben helemaal weg van de Nike Running collectie,  mijn gehele running outfit is dan ook van Nike. Ik heb gelukkig geen vervelende blessures gehad, wel eens wat lichte pijn door voetballen, maar nooit wat opgelopen tijdens het sporten (even afkloppen!).

photo 1

TRAIN ALLEEN

Op de sportschool en als ik aan het rennen ben train ik meestal alleen, maar dat vind ik juist heerlijk, lekker met muziek op en gaan!

RUNS IN 2014

Vorig jaar voor het eerst meegedaan aan een run. Mijn eerste run was de 10 km van Rondje Bergen. En begin dit jaar de 10 km van de Egmondse halve marathon. Er staan voor dit jaar nog meer leuke runs in de planning zoals de Dam tot Dam loop en de  Alkmaar city night run. Oh, ik heb er zin in!

Mijn standaard rondje is 5/6 km maar soms doe ik 10/12 km. Om het nog leuker te maken, heb ik dit jaar samen met een vriendin die ook veel loopt een paar challenges. Wie eerst zijn persoonlijk doel haalt, heeft een etentje gewonnen. Dit geeft ons net dat klein beetje extra motivatie om sneller te gaan.

Doelen voor 2014 zijn: 5 km in 20 minuten (huidige pr 23:18) en 10 km onder de 45 minuten (huidige pr 49:42).

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter