Food

VITAMINEN VOOR DE OGEN

Roland Pieter Smit is onze trendwatcher. Voor zijn werk als concept & product designer komt hij op de gekste plekken in de wereld.  Die plekken inspireren hem en hij vertelt daarover in zijn blog.

Afgelopen maand was ik voor werk (Fashion Week!) in Parijs en daar bezocht ik de Le Bon Marché, wat natuurlijk in de mode bekend staat als het modehuis waar je laatste trends kunt vinden. Wat niet iedereen weet, is dat achter de winkel een eigen supermarkt zit, genaamd ‘La grande Epicerie’. Je vindt hier 3000 m2 met de allermooiste en meest luxe producten en voedingsmiddelen, niet te vergelijken met onze eigen Appie. Ook hier zie je duidelijk de bio-trend. Alleen is ook dat tot een niveau getild zoals je alleen in La Douce France kunt verwachten.

foto 2

Vroeger was bewust leven saai, ik denk aan geitenwollensokken. Een stoffig imago. Maar wat ook in LBM zo enorm goed is uitgewerkt, is het concept. Super hip en niks oubollig of stoffig.  De inrichting van de winkels, de verpakkingen en de smaakbeleving, alles klopt. En vooral in deze winkels word je geïnspireerd op alle vlakken. Op het gebied van het eten, en in de breedste zin in hoe je wilt leven. We hebben geen behoefte meer aan armoedige supermarkten, we willen op ieder zintuig geprikkeld worden.

Bijvoorbeeld de waterafdeling, Eaux Brasserie (in het Frans klinkt het sowieso al très chique). Uit alle windstreken van de wereld, water met een verhaal. De duurste fles die je er vindt is EUR 33,90 voor slechts 375 ml, genaamd Eau Bling.

Ga zeker naar deze fantastische winkel als je in Parijs bent, het is echt een belevenis en ongeëvenaard in Nederland.

foto 3

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter