Food

GEITENKAAS FRAMBOOS SALADE

Een heerlijke salade die erg makkelijk thuis te maken is. Ik eet deze minimaal een keer in de week. De frambozen zijn op dit moment erg prijzig dus als je een ander fruit soort wilt gebruiken is dat natuurlijk ook prima. Je kunt hier ook heel goed een appel of peer doorheen doen. Weet je dat frambozen ook tot superfoods behoren? Er zitten in frambozen vooral veel vitaminen C. Vitaminen B2 en B6 komen er ook in voor. Daarnaast bevatten ze 1% eiwit en 7% koolhydraten.

Benodigdheden:

-stuk geitenkaas (ik koop altijd die zonder harde rand)
-gemengde ijsbergsla (hier zit ook vaak meteen geraspte wortel en kool door)
-rucola
-spinazie
-komkommer
-avocado
-frambozen (of ander soort fruit)
-agavestroop

Verwarm de geitenkaas in de oven, 10 min op 220 graden. Meng de ijsbergsla, rucola en spinazie door elkaar en leg op een diep bord. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze eroverheen. Snijd de avocado in reepjes  en leg die over de salade. Maak brokken van de verwarmde geitenkaas en leg die samen met de frambozen over de sla. Daar overheen gaat de agavestroop, niet teveel anders wordt het erg zoet.

Als je niet zoveel tijd hebt kun je de geitenkaas ook koud gebruiken, deze is dan iets harder qua structuur.

NomNom x Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter