Food

VIS VERSUS VLEES

Een overheerlijk gerecht waar vis en vlees elkaar ontmoeten.

Benodigdheden: (2 personen)
-Talapia filet 2 stuks (graag van goede afkomst)
-spekblokjes (half pakje) (graag van goede afkomst/bio)
-zilvervliesrijst
-sperziebonen 300 gr
-paksoi 6 stengels in reepjes
-halve courgette in blokjes
-kokosmelk 400 ml
-vissaus 2 el
-rietsuiker of agavesiroop 2 el
-verse koriander en peterselie
-teentje knoflook
-zout (niet teveel ivm zoute spekblokjes), peper naar smaak

Kook de zilvervliesrijst zoals staat beschreven.
Zelf stoom ik de sperziebonen gaar, maar je kan ze ook in water koken. Zet een wok op het vuur en doe er een klont cocosolie in. Voeg de (gare) sperziebonen, paksoi en courgette toe en bak dit een paar minuten. Neem een klein pannetje en bak de spekblokjes. Hier hoeft geen boter of olie bij. Zet een pan op het vuur en bak de talapia filets in roomboter, niet te lang anders wordt de vis droog. Voeg de cocosmelk, vissaus, rietsuiker, kruiden, knoflook, peper en zout bij de groenten in de wok. Laat dit een paar minuten pruttelen. Meng alle ingrediënten door elkaar heen en serveren maar!

NomNom x Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord irma 21.02.2014 bij 13:38

    Wat een heerlijke recepten Bo, die broccoli soep heb ik al gemaakt. Zaaalig….
    Ga de andere recepten zeker weten ook uitproberen.
    Dank!

  • Laat een reactie achter