Fit / Food

#HEALTHYLIFESTYLE…EN EEN PATAT MET!

Het valt me op dat steeds meer mensen mij vragen of ik nu helemaal geen ‘ongezonde’ dingen meer eet. Ik vraag me dan af hoe diegene een gezonde levensstijl voor ogen hebben? Vijf keer per week sporten en geen vette snacks meer alleen nog maar saai en smaakloos eten? In mijn ogen is dat geen gezonde levensstijl.

EEN PATAT MET!

Veel mensen denken altijd dat bijvoorbeeld een patatje echt niet past in een gezond eetpatroon. Het is gemaakt van aardappelen (dus veel zetmeel), is gebakken in olie en  je eet het toch het lekkerst met een dikke klodder mayo  (dus erg vet). Maar als je een paar keer per week sport kan dat patatje echt helemaal geen kwaad! Wees bewust van wat je eet en waarom je het eet. Ik zeg vaak, ik wil mijn lijf voeden en niet alleen maar vullen. Want hoe makkelijk is het om maar gewoon klakkeloos alles te eten wat zo voor het grijpen ligt? Dat pak met die lekkere koekjes is echt een stuk makkelijker om even snel te eten dan een gezond gerechtje in elkaar te flansen als je haast hebt. Probeer daarom altijd je honger voor te zijn en vooraf  te bedenken wat de dag je gaat brengen. Zo kom je vaak niet midden in een hongerklap terecht waarbij je bijna het hele pak koekjes op kunt, inclusief de verpakking…

BALANS VINDEN

Het is belangrijk om een mooie balans te vinden tussen gezonde voeding en snacks. Het is en blijft logisch, eet je meer calorieën dan dat je verbruikt dan kom je aan. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een keer in de week naar de snackbar gaat als je dat normaal drie keer zou doen. Of begin met een stuk chocola om de dag als je dat normaal elke dag zou doen. Begin met kleine aanpassingen in je eetpatroon en wees trots op jezelf als je het vol houdt. Ben je gewend aan je nieuwe patroon dan voer je weer een kleine verandering in. Zo verander je met kleine stappen je eetpatroon. Ik geloof niet in drastische maatregelen, je ziet vaak genoeg dat dit voor een korte tijd werkt en helaas val je bijna altijd weer in je oude gewoontes. Gun jezelf en je smaakpapillen de tijd om ergens aan te wennen en geef niet direct op.

En geniet volop van dat patatje met extra mayo als je die dan weer eens eet!

x Bo

 

 

 

 

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter