Food

Lekker en snel: pasta met kipgehakt

Als ik niet veel tijd heb om te koken, dan maak ik vaak deze pasta. Een heerlijk en makkelijk gerecht waar ik dit keer kipgehakt bij heb gebruikt. De smaak en structuur van dit gehakt is anders dan rundergehakt. Ik vind het lekkerder en snap eigenlijk niet waarom zo weinig supermarkten kipgehakt aanbieden. Let er wel op dat het niet van plofkip is!

Benodigdheden (twee personen)

  • Volkorenspaghetti
  • Kipgehakt 300 gr
  • Blik Heinz Tomato gepeld bio 400 gr
  • Drie flinke uien
  • Twee teentjes knoflook
  • Flink wat verse peterselie, basilicum en koriander
  • Garnering optioneel: Gran Padano

Zet de spaghetti in ruim water op en kook deze zoals de gebruiksaanwijzing zegt. Neem een wok en zet deze op het vuur en voeg wat olijfolie toe, doe het kipgehakt erin als de olie is verhit. Rul dit tot het gaar is en voeg de gesneden uien erbij. Roer dit een minuut of twee om en voeg dan het blik gepelde tomaten toe. Snijdt alle kruiden fijn en voeg dit toe. Pers als laatste de knoflook erdoor. Laat alles een paar minuten op zacht vuur staan. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de spaghetti af.

Wanneer je het gerecht serveert, kun je er nog wat Gran Padano overheen raspen.

x Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter