Food

HET VASTENDIEET

Ik ben altijd nogal sceptisch als ik het woord ‘dieet‘ hoor. Mijn rugharen gaan er meestal van overeind staan. Laatst mailde een vriendin me een link van een documentaire die op BBC Horizon is geweest ‘Eat, fast and live longer’.  Een nieuwe hype rondom diëten.
‘Kijk dit maar eens’ stuurde ze, en dat deed ik.  Al snel was ik onder de indruk van het periodiek vastendieet zoals Micheal Mosley en Mimi Spencer deze hebben ontwikkeld. De documentaire laat van A tot Z zien hoe dit dieet werkt, de resultaten, en de vele gezondheidsvoordelen ervan. Wereldwijd hebben medische deskundigen onderzoek  gedaan naar deze levensstijl. Laat het duidelijk zijn, je valt er niet alleen van af maar het brengt ook vele andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo heeft het een positieve invloed op je bloeddruk, cholesterol en insulinespiegel.

HOE HET WERKT

‘The fast diet’ houdt zich vast aan een 5:2 regiem, dat wil zeggen, je eet 5  dagen in de week ‘normaal’ en 2 dagen ‘vast’ je. Op de vast-dagen eet je ongeveer de helft aan calorieën wat dagelijks wordt aanbevolen. Voor mannen is dat rond de 600 en voor vrouwen 500 calorieën. Natuurlijk werkt het alleen als je je aan de richtlijnen houd, deze kun je terug vinden in het boek ‘the fast diet’.  Ook is er een receptenboek  met inspirerende maaltijden voor de vast-dagen. Voor velen klinkt dit als muziek in de oren en om me heen hoor ik ook veel positieve verhalen van aanhangers van deze levensstijl.

VASTEN, WAT IS DAT?

In de natuurgeneeskunde wordt vasten gezien als een manier om het lichaam te zuiveren van gifstoffen, van dood of ziek weefsel en een manier om het maagdarmstelsel enige tijd rust te geven.

EN NU IK?

Zelf heb ik deze levensstijl (nog) niet geprobeerd, maar na dit onderzoek ben ik toch wel heel erg benieuwd. Ik heb het boek besteld en ga het proberen! Wie weet verdwijnen die laatste zwangerschapskilo’s  als sneeuw voor de zon. Ik hou jullie op de hoogte.

x Bo

 

Bronnen: Amanda Hagenaars, wikipedia, bol.com, thefastdiet.co.uk

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter