Personal / Snel-fit

val thorens, bo ging een weekje skiën en genieten

Na een lange autorit komen we in de avond aan in Val Thorens, Frankrijk. Ik kijk altijd erg uit naar deze vakantie en deze keer is extra speciaal want mijn kleine Dex is voor het eerst mee. Lekker skiën, ontspannen, zwemmen en racletten!

Voor wie nog nooit van racletten heeft gehoord, dat is een Franse specialiteit. In elk Frans wintersportdorp zul je dit op de menukaart vinden. Het werkt zo: er wordt een stuk raclette kaas schuin tegen een langwerpige warme lamp gezet en begint te smelten. De raclettekaas heeft een zachte smaak en wordt vaak geserveerd met gekookte aardappels, verschillende soorten vleeswaren en sla. Dit gerecht staat absoluut niet op de lijst van gezonde voeding, het is behoorlijk vet en machtig, maar ik vind het toch lekker! Het past helemaal bij de sfeer en die calorieën ski ik er wel weer af deze dagen. Het is tenslotte vakantie…        

val thorens la folie douce
Val Thorens is vooral bekend onder jongeren. Op de piste vind je twee populaire après-skibars;
360° en La Folie Douche. Bij 360° draaide HollandsTrots Afro Jack deze week. Maar waar het elke dag pas echt een feest was is bij La Folie Douche. Buiten op het terras staat een DJ op een verhoogd podium, de harde housemuziek hoorde je al van ver op de piste. Ik skiede elke keer swingend voorbij, wat een geweldige sfeer! De zon scheen er in de middag en zo leek het wel een festival op de piste.

In het dorp zijn vooral veel toeristische winkels te vinden. Op dinsdag en donderdag is er een markt met allerlei streekproducten zoals kaas, worst, wijn, noten enz. Ik ben gek op ambachtelijke producten, waar je er hier veel van kunt vinden.

De laatste dag heb ik nog een ontspannende gezichtsbehandeling gehad om de vakantie goed af te sluiten. Ik heb het heerlijk gehad en terwijl ik dit type onderweg naar huis ben ik toch ook weer blij dat ik vanavond gewoon weer in mijn eigen bed lig. En ik mijn hardloopschoenen weer aan kan doen in plaats van die nare skischoenen, natuurlijk. Home sweet home.

X Bo

val thorens

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter