Fit

HUISPAK OF SPORTPAK?

Sportpak of huispak. Discipline, volharding, doorzettingsvermogen; geef het beestje een naam. Hardlopers weten wat ik bedoel, discipline hebben is misschien nog wel belangrijker dan je conditie.

SPORTPAK OF HUISPAK?

Vast (of hopelijk!) herkenbaar: na een run kak je vaak even in. Je bent er even klaar mee, met al dat geren. Maandenlang train je voor een doel, dan is de dag er en presteer je maximaal. Misschien verbeter je zelfs je PR. Maar dan komt de aftermath. En dat is precies wanneer je moet doorpakken. Kies voor een sportpak in plaats van je huispak. Ja, het is koud en bah buiten maar doe toch even je schoenen aan en maak jezelf trots. Dat geldt voor de ervaren hardlopers. Maar als je nu juist wil beginnen met lopen, hoe pak je dat dan aan?

SJAAK AFHAAK

Omdat running nu best wel een hype is, trekken veel mensen de stoute hardloopschoenen aan en gaan lopen. Een groot deel schijnt na 2 of 3 keer weer af te haken, en ik hoor het inderdaad vaak tijdens mijn trainingen. Hardlopers zijn soms doodlopers… maar hoe zorg je ervoor dat je hardlopen leuk blijft vinden en dat je doorzet?

Samen hardlopen helpt. Sociale druk is een goede stok achter de deur. Doe mee met social workouts of charter een vriend(in) om ook te gaan rennen.
Ga niet te snel. Wanneer je te snel start, kom je jezelf even hard weer tegen. Bouw je tempo rustig op en wandel in het begin ook af en toe. Trainingsschema’s zijn overal te vinden.
Geef je op voor een run. Als je nu begint met hardlopen, kun je in het najaar echt wel 10 kilometer halen. Het lijkt een enorm doel maar als je vanaf nu consequent gaat trainen, is het echt te doen.
Plan vaste loopdagen in. Zie het als een klasje bij de sportschool. Als je na je werk direct je loopkleding aandoet, is de kans groter dat je DWDD mist omdat je aan het hardlopen bent.
Schep erover op. Het is best wel cool om te zeggen dat je een ‘runner’ bent. Je kunt je zelfs aansluiten bij een ‘crew’ of een ‘tribe’, of jezelf een ‘runningjunkie’ noemen.

Anyway, geen excuses meer dus. Het zit allemaal tussen je oren. In je bovenkamer. Sporten is een mentaliteit! En als je het nu nog steeds moeilijk vindt om te beginnen, kom dan bij Snel Fit trainen.

SUCCES!

X Denise

PS Like je de kleding in de foto van dit artikel? Daarover binnenkort meer!

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter