Food

SPAGHETTI BOLOGNESE

Spaghetti Bolognese, de enige echte! Bolognese is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. De saus is, in tegenstelling tot andere sauzen, behoorlijk gevuld! Een prachtig recept met heerlijke ingrediënten.

Benodigdheden, 4 personen:
– 500 gram mager rundergehakt
– 1 bakje magere bio spekreepjes
– 4 wortels
– 2 stengels bleekselderij
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1 blik gepelde tomaten
– 2 kleine blikjes tomatenpuree
– 1 laurierblad
– 1 bakje verse Italiaanse kruiden
– 2 chillipepertjes (gestampt)
– 3 theelepels rietsuiker
– flinke scheut rode wijn
– 1 blokje bio runderbouillon
– peper en zout naar smaak
– voor garnering: verse peterselie en Gran Padano kaas
Verhit een wokpan, je hebt geen olie nodig. De spekjes toevoegen en laat ze bakken in het vet wat daarbij vrijkomt. Ondertussen in de keukenmachine wortels, selderij, gepelde sjalotten en knoflook fijnhakken en dit aan de gebakken spekjes toevoegen. Even fruiten, dan het gehakt rullen. Laurier, kruiden en chilipepers toevoegen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Tomaten, tomatenpuree en scheut rode wijn toevoegen en goed roeren. Suiker toevoegen naar smaak (niet te veel! Ik doe meestal 3 schepjes). Geheel op smaak brengen met peper en zout.
Water voor pasta aan de kook brengen, saus goed roeren en op laag vuur 20 minuten laten sudderen. Ondertussen pasta koken.
Serveren (verwijder kruiden en laurier!) en garneren met vers gehakte peterselie en geraspte Gran Padano.
Smakelijk!
print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

1 Reactie

  • Antwoord Charles 17.01.2014 bij 20:38

    Lekker recept spaghetti di papa xxo

  • Laat een reactie achter