Food

wat zijn superfoods?

Superfoods, we kunnen er gewoon niet meer omheen. En als we veel voorstanders mogen geloven kunnen we ook niet meer zonder. Maar die Superfoods, hoe super zijn die nou eigenlijk?

wat zijn superfoods

De naam Superfood is een marketing term die voeding omschrijft met een hoog gehalte aan essentiële nutriënten.  Een definitie van Superfood is niet te vinden in het Nederlandse woordenboek. Het zijn complete bronnen van hoge concentraties van mineralen, vitaminen, probiotica, polysachariden, aminozuren, anti-oxidanten en andere belangrijke fytonutriënten (plantaardige stoffen met medicinale werking). 

waarom superfoods

Veel van de welvaartziekten in de westerse wereld worden veroorzaakt door een tekort aan voedingsstoffen in een slecht eetpatroon. Gevolgen van deze tekorten: veroudering van de huid, futloos, depressief/overspannen, minder sexsuele energie, zwakker immuunsysteem, migraine, stress enz. Heb je ook vaak last van kwalen en kies je voor  een gezonder eetpatroon, dan  kunnen Superfoods ook hun steentje bij dragen om je beter te voelen.

Groenten en fruit die rijk zijn aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten zijn een must voor elke atleet.

sport en superfoods

Als intensief sporter weet je dat al je inspanningen hun tol kunnen eisen van je lichaam en geest. Het bewust gezond eten om je lichaam sneller te laten herstellen is zeer belangrijk en slim. Groenten en fruit die rijk zijn aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten zijn een must voor elke atleet.  Mager eiwit, gezonde vetten en koolhydraten bezorgen ons lichaam haar brandstof. Superfoods zijn daar een absolute aanvulling op!

enkele voorbeelden

Hierbij wat Superfoods die wij zelf regelmatig gebruiken: blauwe bessen, goji bessen, chia zaad, kokos olie, hennepzaad, rauwe cacao (poeder, nibs, boter), tarwegras, chlorella, maca, incabessen en bijen producten. Daarbij zijn producten als broccoli, knoflook, uien, gember, pompoen, tomaten, rode bieten, zuurkool, bosbessen, granaatappels, avacado,  eieren, ongebrande noten en de vette vissoorten sardines, zalm, makreel ook een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en gezonde vetten.

X Bo

print

Comments

comments

Vorig artikel Volgend artikel

Wat je misschien ook interessant vindt

Geen Reacties

Laat een reactie achter